Амерички нападач на проби у Борцу

Синиша Котараш
Амерички нападач на проби у Борцу

БАЊАЛУКА - Амерички нападач поријеклом из Гамбије Мамаду Јалоу (23) ново је лице на тренинзима Борца, а уколико у неколико дана убиједи стручни штаб Бањалучана да посједује квалитет потписаће уговор.

Јалоу је тренутно члан румунског трећелигаша Дачиа Униреа за који је на 20 утакмица постигао пет голова, а и претходно је каријеру градио у овој земљи.

- Нећу имати много времена за провјеру његовог стања, али мислим да ће један тренинг у Бањалуци и други у Старој Пазови, те полувријеме на утакмици са Телеоптиком у недјељу бити довољни да установимо да ли је он играч за нас. У питању је странац, а ми не смијемо да гомиламо фудбалере који немају држављанство БиХ, тако да би он морао да буде бољи од играча са којима тренутно имамо уговор, уколико жели да постане наш члан - истакао је Крунић.

Протеклих десет дана рада стратег Бањалучана је оцијенио као веома успјешне јер су испуњени сви зацртани планови за почетни дио припрема.

- Одрадили смо оно што смо планирали и за ово вријеме нисмо имали ниједан, па ни најмањи проблем. Изузетно сам задовољан како је екипа тренирала, посебно због чињенице да се нико од кандидата за први тим није повриједио. У суботу идемо у Тренинг центар Фудбалског савеза Србије Стару Пазову, гдје ћемо дан касније одиграти први контролни меч, против Телеоптика. Планирао сам да свим фудбалерима дам шансу да на терену проведу одређено вријеме - нагласио је Крунић.

Већ у понедјељак експедиција Борца отпутоваће за Анталију гдје ће остати до 10. фебруара. Према Крунићевим ријечима, у Турској ће наставити са радом на физичкој спреми, али и уигравању одређених линија у тиму.

- Анталија је у овом тренутку најбоље могуће мјесто за припреме. У питању је фудбалски амбијент у коме ће боравити доста екипа, очекују нас добри терени, а одиграћемо и пет припремних утакмица које ће бити добра увертира за провјеру пред наставак сезоне - поручио је Крунић.

Прву провјеру у Анталији Борац ће имати 31. јануара, против руског Оренбурга. Два дана касније “црвено-плави” ће одмјерити снаге са скопским Вардаром, а 5. фебруара са још једном руском екипом, Чајком. Посљедња два дана боравка у Турској, Борац ће се састати са казахстанским Иртишом из Павлодара, а потом, 9. фебруара и са украјинским великаном Динамом из Кијева.

Путници за Анталију

На списку стручног штаба Борца налази се 29 имена који ће одрадити петнаестодневне припреме у Анталији, а то су: Младен Лучић, Јован Кутић, Младен Кукрика (голмани), Синиша Дујаковић, Денис Чомор, Ђорђе Ћосић, Владимир Волков, Марко Јовановић, Немања Јаничић, Марин Галић (одбрана), Зоран Милутиновић, Александар Радуловић, Владан Даниловић, Иван Црнов, Марко Мирић, Алмедин Зиљкић, Стојан Врањеш, Дејан Босанчић, Демир Јакуповић (везни ред), Бојан Марковић, Саша Кајкут, Срђан Вујаклија (напад), Ђорђе Милојевић, Владимир Арсић, Марко Кујунџић, Давид Чавић, Никола Турањанин, Андреј Боснић, Дејан Јаворац (јуниори).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана