Амела Терзић и Елзан Бибић поново побједници уличне трке Приједор 2019

Срна
Амела Терзић и Елзан Бибић поново побједници уличне трке Приједор 2019

Приједор - Новопазарски атлетичари и репрезентативци Србије Амела Терзић и Елзан Бибић побједници су 26. Међународне уличне трке “Приједор 2019”, чиме су поновили прошлогодишњи успјех.

Терзићевој је ово био седми тријумф у Приједору, а ове године стигла је на циљ испред Каролин Черено Корир из Кеније и Бојане Бјељац из Новог Града, која је репрезентативка Хрватске.

“Радосна сам што долазим овдје. Послије Новог Пазара, ово је друга дестинација гдје се најљепше осјећам. Хвала свим људима који су дошли да нас подрже и да навијају и честитам свим учесницима”, изјавила је Терзићева новинарима након трке.

Елзану Бибићу, јуниорском шампиону Србије и троструком шампиону Балкана, данас је била трећа побједа у Приједору, а уједно и рекордно вријеме трке, друго мјесто је освојио Кенијац Метју Косгеји, а трећепласирани је Ласло Грегор из Мађарске.

Бибић је истакао да је пресрећан што је трећи пут побједник ове манифестације, додајући да је трка била узбудљива од самог старта.

“Био је план да од старта кренем брзим ритмом и на крају завршио сам на првом мјесту. Задовољан сам пласманом, публика је била дивна као и сваке године и дала ми је подршку која ми је била потребна да побиједим. Надам се да ћу се и идуће године одазвати позиву”, рекао је Бибић и захвалио организатору.

Свечаности отварања и финалним тркама сениора и сениорки присуствовали су и медаље и награде побједницима уручили помоћник министра за спорт Драган Јаћимовић и градоначленик Приједора Миленко Ђаковић.

На 26. Међународној уличној трци у Приједору било је укупно 30 трка од цицибана, ученика основних и средњих школа, дјеце са атипичним развојем, ветерана и рекреативаца.

Трка је одржана под мотом “Волим Приједор”, а њен промотер јбио је Рифат Зилкић, атлетски тренер из Новог Пазара и шеф стручног штаба за средње и дуге пруге Атлетског савеза Србије.

Организатор Међународне уличне трке у Приједору је Атлетски клуб Приједор, генерални покровитељ град Приједор, а покровитељ Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана