Александар Околић, одбојкаш Милана за “Глас Српске”: Константни звук сирена доказ трагедије

Душан Репија
Александар Околић, одбојкаш Милана за “Глас Српске”: Константни звук сирена доказ трагедије

МИЛАНО - Звук сирена хитне помоћи и полиције буквално на свака два минута најбоље описују сву страхоту која се данима дешава у Милану и Ломбардији.

Одбојкашки репрезентативац Србије Александар Околић у једној реченици описао је стање у сјеверном дијелу Италије из којег свакодневно долазе страшни подаци у вези са обољелим и преминулим од вируса корона. Момак из Модриче који игра за Милано и сам је био у непосредном контакту са инфицираним лицима, јер су судије на мечу његовог тима и једне естонске екипе у Челенџ купу били позитивни, али је на срећу прошао период обавезног карантина без икаквих симптома. Ипак, дневне активности и послије обавезних 14 дана изолације сведене су на минимум.

- Буквално се ништа није промијенило осим што сада могу да одем до маркета. Све остало је исто. Кућа, вјежбање, читање, дописивање са породицом, другарима... Чак је и одлазак у продавницу прилично компликован, јер морате да чекате најмање сат времена у реду како бисте купили остале намирнице. Ипак, вријеме је такво какво јесте, ова пошаст је захватила цијели свијет, а посебно је трагично у Италији - рекао је Околић.

Биланси на крају дана из ове земље свакодневно су застрашујући, а Италија је уз Шпанију највеће жариште у Европи. Наш саговорник истиче да је вирус олако схваћен и да је већ било касно када су надлежни почели да доносе ригорозне мјере.

- Нико није могао да претпостави да ће се десити овако нешто. Искрено, нисам ни ја. Ми смо по природи људи који воле да се јуначе, често онако у причи кажемо преживјели смо рат, бомбардовање, поплаве, не може нам ништа један вирус. Међутим када сједите у стану и скоро непрестано чујете сирене схватите да је ситуација измакла контроли и да је све што се дешава трагично. Путем медија и људи у клубу упознат сам са страшним сценама, а најбоље што може да уради сваки појединац је да схвати ситуацију максимално озбиљно и остане код куће. То је основно, али на примјеру Италије вјерујте и најважније. Сада су сви дисциплиновани, међутим вирус је узео маха и посљедице су огромне - рекао је Околић.

Практично је већ мјесец без икаквих клупских обавеза и велико је питање да ли ће их и имати до краја сезоне.

- Људи који воде лигу још ништа не одлучују, али мислим да је скоро немогуће да се такмичење настави. Помиње се и да ће нам смањити плате, али је сада све у другом плану. Људски животи су најпречи у овом тренутку па бих ову прилику искористио да још једном апелујем на наше људе да буду дисциплиновани. Слике из земље у којој боравим су застрашујуће и најбоља опомена за све нас - закључио је Околић.

Лош почетак године

Претходна година била је прилично успјешна за Александра Околића који је са Србијом постао шампион Европе, а послије играња у Њемачкој и Грчкој стигао у најјачу лигу свијета. Ипак, крај прошле и почетак ове године неће баш памтити по добром.

- Због повреде сам нажалост пропустио квалификације за Олимпијске игре које нисмо изборили, а нисам имао ни најбољи старт у клубу. Све је кренуло набоље пред овај прекид, али шта да се ради, све ће поново доћи на своје - рекао је Околић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана