Александар Милићевић, лијеви бек Борца: Спремни смо за најважнијих 60 минута сезоне

Душан Репија
Александар Милићевић, лијеви бек Борца: Спремни смо за најважнијих 60 минута сезоне

БАЊАЛУКА - Пред рукометашима Борца је најважнијих 60 минута сезоне. У недјељу од 16.30 гостују код Извиђача, практично јединог конкурента за титулу, а иако су до краја Премијер лиге остала још четири кола, онај ко слави у овом мечу има велике шансе да први прође кроз циљ.

Најбољи стријелац Борца Александар Миличевић свјестан је улога и зато подвлачи да су “црвено-плави” спремни за кључну битку. Извиђач је током априла два пута славио у Купу БиХ и пласирао се у финале те послао поруку Бањалучанима да жели и шампионску круну. За сада је ипак Борац у мало бољој позицији, јер је славио у првом дијелу сезоне, а има и бољу гол разлику захваљујући којој у дерби улази са прве позиције.

- Дефинитивно је ово меч сезоне и за нас и за њих. Све што смо до сада радили стаје у 60 минута, сигуран сам, велике борбе. Мислим да смо доста тога научили из пораза у Купу, добро смо тренирали и анализирали њихову игру. Путујемо са мишљу да освојимо два бода и приближимо се титули за коју тренирамо од старта сезоне - рекао је Милићевић.

Утисак је да је актуелни шампион шансу у Купу прокоцкао у првом мечу који је одигран у Љубушком. Промашени зицер и изгубљене лопте, нешто слабије издање голмана и лоша реализација напада са играчем више скупо је коштала Борац.

- Свесни смо да грешке морамо свести на минимум и чвршће одиграти у одбрани. Они су екипа која зна да казни сваки пропуст, играју брзо, њихови бекови су изузетно јаки у игри један на један. Сигурно ће опет на сличан начин покушати да нас надмудре, али исто тако верујем да смо сада спремнији да им одговоримо на адекватан начин. Ако желимо да будемо шампиони, морамо да покажемо право лице и карактер - нагласио је распуцани лијеви бек.

Колика је важност утакмице говори и чињеница да ће експедиција “црвено-плавих” у суботу отпутовати у Љубушки и обавити посљедњи тренинг пред утакмицу сезоне. На посљедњем у Бањалуци играчима су се обратили предсједник клуба Саша Кондић те потпредсједник Маринко Умичевић, који су дали подршку и пожељели срећу екипи Веселина Вујовића. Искусни стручњак моћи ће да рачуна на све рукометаше, осим одавно одсутних Бојана Љубишића и Марка Лукића, иако неколико момака дуже вријеме вуче ситне повреде.

- Након утакмице ћемо имати времена за терапије. Сада све стаје и све се заборавља. Морамо да одиграмо на 500 одсто да бисмо стигли до циља - подвукао је Милићевић.

Парови 27. кола, субота: Локомотива - Слога (Д) (17 часова), Слога (ГВ) - Коњух (18), Маглај - Криваја (18), Дервента - Искра (18), Грачаница - Босна (В) (18). Недјеља: Извиђач - Борац м:тел (16.30), Леотар - Слобода (17 часова), слободна је екипа Вогошће.

Дупли програм

Спортске породице Борца и Извиђача имаће дупли програм овог викенда, јер ће даме укрстити копља у Бањалуци. Меч је много важнији за “осице”, којима је ово први од два преостала корака до освајања титуле. Парови 21. кола, субота: Борац - Извиђач (16 часова), Кнежопољка - Криваја (17.30), Зрињски - Груде (18), Хаџићи - “Мира” (18). Недјеља: Јединство (Бч) - Катарина (15 часова), слободна је екипа Горажда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана