Алекса Раданов, нови кошаркаш Александровчана, за “Глас Српске”: Игокеа најбоља екипа за напредак

Милан Зубовић
Алекса Раданов, нови кошаркаш Александровчана, за “Глас Српске”: Игокеа најбоља екипа за напредак

ЛАКТАШИ - Велико појачање довела је Игокеа за идућу сезону којим је покрила позиције бека шутера и организатора игре.

Алекса Раданов напустио је Црвену звезду након шест година и придружио се екипи из Александровца са којом има високе амбиције идуће сезоне. Иза српског играча је турбулентан период током којег се селио из Звезде у ФМП. У дресу “пантера” пружао је одличне партије које није пренио у “црвено-бијели” дрес, мада је шансу добијао на кашичицу.

- Стижем у Игокеу коју сматрам најбољом средином у коју сам тренутно могао да дођем. Клуб се бори за место у плеј-офу АБА лиге и има потенцијала за финале те што бољи пласман у Лиги шампиона. Стога ми је драго да сам добио могућност и поверење да дођем у један такав клуб. Надам се да ће ово бити један од најбољих потеза за мене у последњих неколико година - изјавио је Раданов за “Глас Српске”.

Ту ће поново сарађивати са Стефаном Ђорђевићем који је прије непун мјесец потписао сарадњу. Поред њих двојице још су стигли Дешон Стивенс, Маркел Старкс и Никола Танасковић.

- Са њим сам играо у ФМП-у, добро се познајемо мада сам и са доста других играча у контакту. Са некима сам играо заједно, док су ми неки били противници на терену. Долазак у Републику Српску не сматрам као долазак у иностранство, али је ипак нова средина и треба се навићи на неке ствари јер никада раније нисам ишао ван државе мада могу рећи да сам и даље у држави. Требаће ми кратак период да се адаптирам и знам да ће ми помоћи људи из клуба те саиграчи - нагласио је Раданов.

Нови наступ Игокее у Лиги шампиона један је од главних разлога доласка некадашњег освајача јуниорске Евролиге са Црвеном звездом.

- Лига шампиона као такмичење расте сваке године и по учесницима близу је Евролиге и Еврокупа. Игокеа је прошле сезоне феноменално играла што је јако битна ствар за клуб да игра на високом нивоу против европских екипа. Уједно, мени ће ово много значити као играчу и видео сам противнике у групи који нас чекају. Све екипе се боре за висок пласман у својим државама па је јасно да имају добар квалитет те заслужују максимално поштовање. Раније су наступали у Евролиги или Еврокупу па су задржали тај неки ниво и неће нам бити нимало лако, али зато се клуб борио и мораћемо да осветламо образ - рекао је Раданов.

Уписао је 14 наступа у Евролиги прошле сезоне као и осам у Еврокупу претпрошле, али се није успио наметнути тренерима.

- Прилика је било и већина је искоришћена, али није настављен континуитет развоја који је потребан младом играчу када је важно истрпети његове грешке. То није случај само са мном него и са неколико других. Не може се само за месец постићи резултат и за све треба времена којег неко није имао да пружи. Не може се квалитет остварити за месец већ су потребне неке изгубљене утакмице чак и изгубљене титуле да би били постигнути највиши циљеви - изјавио је Раданов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана