Аеро-клуб Приједор, Катаранин и Пољакиња побједници Падобранског купа

Срна
Аеро-клуб Приједор, Катаранин и Пољакиња побједници Падобранског купа

ПРИЈЕДОР - Аеро-клуб Приједор екипни је побједник Падобранског купа источне Европе у скоковима на циљ који је одржан на аеродрому Урије, док су у појединачној конкуренцији тријумфовали Мохамед ел Атас из Катара и Пољакиња Ева Весолвска.

Падобранац из Катара, који је имао само пет негативних поена, рекао је новинарима да је побједа резултат напорног тренинга и рада.

Весолвска је рекла да су услови за такмичење били тешки, али да је срећна што је побиједила.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији заузео је Драшко Лајић из Аеро-клуба Приједор, док је као трећепласирани био падобранац Мирољуб Јанићијевић из Србије.

У женској конкуренцији друго мјесто заузела је Пољакиња Ирен Пачек Кравчак, а треће Хелена Јансон из Аеро-клуба "Осијек".

Драшко Лајић, члан ове побједничке екипе Аеро-клуба Приједор, каже да је најбитније да су успјели да одраде пун програм.

Организатори истичу да је овогодишњи Падобрански куп био изузетно успјешан и да је безбједност учесника била осигурана иако су у протекла два дана били сложени метеоролошки услови.

Почетак такмичења јуче је каснио због јаког вјетра, па су скокови почели тек у касним поподневним часовима.

На Падобранском купу источне Европе у скоковима на циљ и "26. отвореном првенству Приједора" наступило је 16 екипа са укупно 65 такмичара из девет европских земаља.

Организатор Петровданског падобранског купа је Аероклуб "Приједор", а покровитељи су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Приједор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана