Адут Борца Александар Радукић нема дилему пред битку са Широким: Побједа једини избор

Дејан Марић
Адут Борца Александар Радукић нема дилему пред битку са Широким: Побједа једини избор

БАЊАЛУКА - Кошаркаш Борца Александар Радукић тврди да Бањалучани имају све што је потребно да у данашњем окршају шестог кола Друге АБА лиге на плећа оборе Широки (17 часова).

Ученици Драгана Николића су на премијери другог балона у “Борику” тек након продужетка сломили отпор Сутјеске (100:93) иако су у неколико наврата имали практично добијен меч. Радукић вјерује да ће тријумф у неизвјесној завршници додатно помоћи екипи која је напумпала самопоуздање и која ће, како каже, временом играти само боље.

- Широки добро познајемо из Лиге БиХ. То је млад тим пун енергије који не смијемо да потцијенимо. Међутим, имамо и ми своје адуте. Играмо на нашем паркету, имамо сјајну атмосферу у свлачионици, самопоуздање нам расте, тако да се надам још једном позитивном исходу. Штавише, само тријумф долази у обзир - истакао је Радукић.

Према његовим ријечима, Борац ће покушати да извуче поуке из стартног испита који је, без сумње, могао да буде ријешен без велике драме.

- Мислим да смо три пута имали више од десет поена разлике, али смо због неких глупости у одбрани дошли у незавидну ситуацију. Срећом, извукли смо се и заслужено добили. Бољи тим је славио - јасан је Радукић.

Искусно крило је против Сутјеске пружило дабл-дабл партију. За 30 минута на паркету остварио је по 15 поена и скокова, те три асистенције, за 26 индексних поена.

- Уз тим сам тек двадесетак дана и требаће ми времена да уђем у тренеров систем. Такође, прије мјесец и по сам прележао корону, тако да ће ми и с тог аспекта бити потребан одређени период да се вратим у пуну форму. Но, задовољан сам. Дуел против Сутјеске је показао да сам на добром путу - појаснио је наш саговорник.

Уводни мечеви другог балона понудили су сјајне битке, многе утакмице одлучене су у драматичним завршницама, а Радукић поручује да би цијела сезона требало да буде играна по овом систему.

- Организација је на врхунском нивоу. Сви смо тестирани и изоловани у хотелима у које нико нема приступ. И на самом паркету се игра добра кошарка. Вјерујем да су гледаоци уз мале екране могли да уживају. Не постоји тим који одскаче квалитетом. Сви смо изједначени и сви имамо шансу - закључио је Радукић.

Резултати и распоред

Широки - Подгорица 83:84, Ловћен 1947 - Младост Земун 80:78, Работнички - Спарс 0:20, Борац - Сутјеска 100:93, Студентски центар - Горица 61:59, Хелиос - МЗТ 69:70. Слобода - Златибор ??:??, Спарс - Ловћен 1947 ??:??, Подгорица - Младост Земун (21). Четвртак: Горица - Работнички (13 часова), Широки - Борац (17), Сутјеска - Хелиос (21). Петак: МЗТ - Слобода (13), Златибор - Студентски центар (17), Младост - Спарс (21). Субота: Хелиос - Широки (13), Борац - Подгорица (17), Ловћен 1947 - Горица (21). Недјеља: Работнички - Златибор (13), Слобода - Сутјеска (17), Студентски центар - МЗТ (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана