Војводић не смањује интензитет тренинга

Синиша Котараш
Војводић не смањује интензитет тренинга

Бањалука - Фудбалери Борца завршили су припреме у Анталији, гдје су показали да су већ сада способни да се на терену супротставе и, бар на папиру, јачим ривалима од себе.

У четири одигране утакмице Бањалучани су остварили три побједе, против румунског трећелигаша Чикзереде (1:0), руског суперлигаша Ахмата из Грозног (2:1), те украјинског премијерлигаша Арсенала из Кијева (1:0), а једини реми забиљежен је у сусрету са бугарским прволигашем Витошом, када је било 2:2.

Ипак, шеф стручног штаба “црвено-плавих” Дарко Војводић истакао је да је њему било много важније да се играчи у Турској добро припреме него како ће се завршити контролне утакмице.

- Превасходно, у Анталију смо ишли да се играчи што боље припреме, а играли смо утакмице данима када је требало да будемо слободни. Прије сваког меча имали смо два јака тренинга и видјело се да су играчи перфектно припремљени. Овај интензитет нећемо смањивати, јер је прољећни дио првенства Републике Српске дугачак и веома захтјеван и морамо да будемо у тренингу и форми, баш као што смо то били у току јесењег дијела сезоне - нагласио је Војводић.

Стратег прволигаша са Градског стадиона рекао је и да је у Анталији обављено све оно што је планирано, а посебно је похвалио играче који се ни у једном моменту нису пожалили на жесток темпо тренинга.

- Мени је најважније да су играчи, уморни од тренинга, без проблема истрчали све утакмице, те да нису били инфериорни у односу на противнике који, бар на папиру, вриједе и по неколико десетина пута више од нас - подвукао је Војводић.

Говорећи о играчима који би требало да буду носиоци игре на прољеће, Војводић је нагласио да све има у глави, али да неће још јавно да говори о томе.

- Стартну поставу одавно знам, али нећу да је откривам. Сви фудбалери имају своју шансу да се докажу и наметну и само од њих зависи да ли ће и колико играти. Не волим никога да истичем, али морам рећи да ме је Дејан Зарић пријатно изненадио, док је Кенан Тополовић потврдио да је ријеч о великом таленту и тренутно једном од најперспективнијих голмана у БиХ и видим га у дресу репрезентације. Са друге стране од Бојана Буразора и Александра Поповића очекујем много више и они ће хитно морати да се врате на прошлогодишњи ниво - категоричан је Војводић.

Првотимци Борца добили су само слободну недјељу, а већ од данас настављају да раде, два пута дневно. Наредну провјеру Бањалучани ће имати 19. фебруара, у Словенији, гдје ће одмјерити снаге са Олимпијом из Љубљане.

Појачања оправдала очекивања

Према ријечима спортског директора Борца Марка Максимовића одавно се није догодило да су сва појачања оправдала долазак у клуб.

- Искрено, сви играчи које смо довели, од Алмедина Зиљкића, преко Зорана Милутиновића па до Стојана Врањеша апсолутно су оправдали повјерење. Додуше, ријеч је о припремама, али сам ја сигуран да ће они то доказати и у првенству. Што се тиче прелазног рока, урадили смо одличан посао и сада то треба да преточимо у резултат. Припреме су показале какав ће Борац бити у прољећном дијелу, јак, силовит и ефикасан. А ако буде све како треба, на љето ћемо довести, и то само ако баш буде неопходно, још по неко циљано појачање - појаснио је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана