Рудар не зна са Челиком

Ненад Ђерић
Рудар не зна са Челиком

Приједор - Фудбалери Рудар Приједора одиграли су 1:1 против Челика из Зенице на свом терену у 21. колу Премијер лиге БиХ и тако су остали у опасној зони за испадање.

Били су Приједорчани у тешкој ситуацији, јер су имали гол заостатка након поготка Алена Дедића, којег је одбрана домаћих потпуно заборавила у 36. минуту, али и због играча мање јер је капитен Мирослав Микић добио црвени картон у 43. минуту.

Ипак, на старту другог полувремена Небојша Пејић је из слободног ударца упутио оштар центаршут, а Драгослав Стакић успио је да затресе мрежу Адија Адиловића и донесе вриједан бод Рудару у борби за опстанак.

Био је Рудар до краја утакмице на великим искушењима. У судијској надокнади времена Емир Јусић главом је погодио стативу Рудара, на лопту је натрчао Дедић чији је ударац најбољи актер сусрета Лазар Вулић избио са гол линије. Приједорчани су сада у тешкој ситуацији јер им је Травник, који се налази у зони испадања, пришао на само два бода. Рудар ни након десет утакмица у Премијер лиги није успио да савлада Зеничане. Занимљиво је да су пети пут ремизирали на свом терену, а чак четврти резултатом 1:1.

- Честитао бих својим играчима јер су се са играчем мање успјели "вратити" и равноправно се носити све до посљедњих 15 минута, када су се опустили. Срећом, то Челик није искористио. Можемо да жалимо за три велике прилике у првом полувремену - истакао тренер Рудара Горазд Михајлов.

Поздрав Јапанцима

На утакмици у Приједору боравила је и ТВ-екипа из Јапана, с обзиром да су од ове зиме два играча из ове земље постали чланови Рудара. Они су снимили кадрове са терена и на трибинама, а били су бурно поздрављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана