Рагбијаши Зечева и Звезде одушевили публику

Душан Репија
Рагбијаши Зечева и Звезде одушевили публику

Бањалука - Прва рагби утакмица у Бањалуци послије 1953. године између Бијелих зечева и Црвене звезде завршена је побједом вицешампиона Србије резултатом 26:6.

Пријатељски меч у суботу навече, на стадиону Крајине, био је први за Зечеве и није имао резултатски значај, али је показао да момци имају завидно умијеће ако се узме у обзир да су тек прије четири мјесеца почели да тренирају рагби.

Публика, њих више од 300, уживала је у акцијама правих гладијатора и може се рећи да је сусрет испунио циљ - публика се упознала са овим спортом и у сљедећим мјесецима вјероватно ће се број од двадесетак играча који тренирају три пута седмично из дана у дан повећавати. Зечеви су на овом мечу били појачани двојицом играча из Србије, који су притекли у помоћ и "увезали" редове домаћина, а управо је један од њих, Владан Кикановић, момак из Сребренице који живи у Београду и репрезентативац је Србије, постигао историјске поене за Зечеве. Пред крај утакмице одличним продором је надмудрио одбрану Звезде и обезбиједио мјесто у историјским књигама бањалучког рагбија.

Оснивач и капитен клуба Сретен Зец презадовољан је премијерном утакмицом и начином на који су чланови његовог тима одиграли меч.

- Презадовољан сам утакмицом и резултатом који није био у првом плану, али важно је да се нисмо обрукали и да смо показали да се са великом вољом и жељом све може. Звезда је озбиљан клуб и даје много репрезентативаца, тако да не треба трошити ријечи о њиховом квалитету. Већини наших играча ово је била прва утакмица у каријери и морам истаћи да су показали потенцијал и велику борбеност - рекао је Зец.

Он је додао да ће Бијели зечеви наставити са тренинзима, а за јесен су планиране и нове провјере.

- Играћемо са друголигашким екипама из Србије да би се што боље припремили, јер од идуће године планирамо да се укључимо у Другу лигу Србије - истакао је Зец.

Врло позитивно мишљење о овом мечу имао је и капитен Београђана  Иван Ђорђевић.

- Феноменална ствар за Бањалуку и Републику Српску, јер са овом утакмицом практично започиње нова епоха када је у питању рагби на овим просторима. Резултат уопште није битан, важна је популаризација и приближавање рагбија гледаоцима, а по оном што сам видео Бањалука је врло плодно тло за овај спорт. Радо смо се одазвали позиву наших пријатеља, одушевљени смо гостопримством и позивам Бијеле зечеве да дођу у Београд како би им се одужили за све што су нам приредили овде - рекао је Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана