Представљамо кандидате: Немања Билбија, фудбалер бањолучког Борца

Дубравко ЦУРAЋ
Представљамо кандидате: Немања Билбија, фудбалер бањолучког Борца

БAЊA ЛУКA - Са непуних 17 година Немања Билбија дебитовао је за први тим Борца. Био је то у сусрет у Купу Републике Српске против Слободе из Новог Града на коме је вансеријски таленат хет-триком најавио блиставу каријеру.

Није прошло много, а тадашњи тренер Борца Владо Јагодић гурнуо га је у "ватру" у Премијер лиги БиХ и одмах је сјајним партијама скренуо пажњу на себе. Инстинкт голгетера, добар преглед игре, сјајно извођење прекида карактеристике су овог, по годинама још увијек младића, а по фудбалском знању мајстора каквог ови простори одавно нису имали.

- Када истрчим на терен, нисам уопште оптерећен  постизањем гола. Тачно је да је нападачу то посао, али мени и асистенција представља задовољство. Некада се деси дан да те једноставно неће, промашиш и оно што се не промашује. Aли, увијек се носим тиме да морам бити стрпљив и улагати максимум, а голови ће доћи сами по себи - рекао је Билбија.

У овој полусезони шест пута се уписао у листу стријелаца, три пута асистирао и према учинку има највеће заслуге за историјски успјех Бањолучана.

- Када се све сабере, презадовољан сам јесењим дијелом првенства. Били смо на корак од титуле, али смо несрећно поражени од Сарајева и завршили смо други. Међутим, пред нама је још много утакмица и вјерујем да можемо на крају освојити шампионски пехар - додао је нападач "црвено-плавих".

Носити терет славе није лако, поготово за младе играче. Међутим, Билбија и даље чврсто стоји на земљи. Скроман, културан, без имало препотентности, увијек расположен за причу у којој никада себе не ставља у први план. Исти такав, популарни Бики био је и као пионир, кадет, јуниор, а и сада када га многи виде као будућу звијезду неког од великих европских клубова.

-  Слагао бих ако бих рекао да ми не пријају позитивни коментари. Ипак, фудбал је колективна игра и ако комплетна екипа не функционише као један, онда нема ни резултата. Сваки постигнути гол има своју причу, свој почетак и крај. Тога смо сви свјесни у Борцу и веома ми је драго што сам дио средине у којој један другом без имало околишања можемо рећи шта је добро, а шта је лоше - истакао је Билбија.

Већ сада многи клубови тркају се да Борчевог бисера виде у својим редовима.

- Не размишљам о одласку из Борца. Мени је на Градском стадиону лијепо и желим да са својим вољеним клубом наступам на међународној сцени. Поред тога, имам уговор до 2011. године, тако да се о мом евентуалном одласку не питам сам -  закључио је Немања Билбија.

Остварен сан

Немања Билбија Борчево је дијете од главе до пете. Своје прве кораке направио је на Градском стадиону уз оца Милорада, својевремено капитена "црвено-плавих".

- Од када знам за себе, знам за Борац. Са оцем сам ишао на Градски стадион и гледајући га на тренинзима и утакмицама маштао о томе како ћу и ја јадног дана истрчати на терен. То ми је био сан и заиста сам пресрећан што ми се остварио - рекао је Билбија јуниор.

Захвалност

Према ријечима младог нападача Бањолучана, наћи се у друштву најбољих спортиста Републике Српске и акцији нашег листа за њега је велика част.

- Дугујем захвалност свима који вјерују у мене. Прије свих, својој породици која ми пружа сигурност и велику подршку. Сви они имају заслуге што се налазим у конкуренцији за најбољег спортисту Републике Српске и трудићу се да њихово повјерење оправдам и у будућности - истакао је Билбија.

Како гласати за Немању Билбију

Гласати за Немању Билбијуможете путем SMS-а или mailom. SMS-ом можете гласати тако што у поруци напишете GL 1 и пошаљете то на број 065 1370, цијена поруке је 0,88 КМ са ПДВ-ом. Гласати путем SMS-а можете неограничено пута.

Гласати mailom можете тако што ћете кликнути на његово име, тад ће се отворити mail са адресом. У mail је довољно да укуцате Немања Билбија. Гласање путем маила је бесплатно али се може са једне маил адресе глсати само једном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана