Порука Бањалучанима Драгана Ђукића: Борчевци, храбро и с осмијехом

Душан Репија
Порука Бањалучанима Драгана Ђукића: Борчевци, храбро и с осмијехом

Букурешт - Да ће Борац м:тел имати врло тежак задатак у четвртфиналу Челенџ купа против ЦСМ Букурешта било је познато већ послије жријеба, а то је потврдио и тренер женског тима румунског спортског друштва, српски стручњак Драган Ђукић.

С обзиром на то да мушки и женски клуб тренирају и играју у истој дворани, Ђукић је из прве руке за “Глас Српске” указао на врлине највећег фаворита за освајање трофеја у трећем по јачини европском рукометном такмичењу.

- Борац једноставно није имао среће при жребу јер је ЦСМ одлично попуњен на свим позицијама, који у саставу има репрезентативце Румуније, Бразила, Македоније, Туниса, Ирана, Шпаније, БиХ и Чешке. Са клупе их води селектор Португалије и бивши тренер Порта Пауло Переира. Екипа има изузетан нападачки потенцијал, посебно када је комплетна, што није био чест случај ове сезоне - рекао је Ђукић.

Као кључног играча од којег све почиње означио је искусног Шпанца руског поријекла Александра Тијуменцева.

- Тешко је рећи одакле долази највећа опасност, али конце игре, што је и природно с обзиром на позицију средњег бека коју игра, држи Тијуменцев. Од њега много зависи, врло је опасан, баш као и крила Гоце Георгијевски и Фарук Вражалић, пивоти Ардијан Ротару и Александро Поцер те његов земљак из Бразила Тешеира, који је такође средњи бек - рекао је Ђукић.

Будући да је ЦСМ неплански остао без трофеја у Купу Румуније, сигурно ће бити додатно мотивисани да оду до самог краја у овом такмичењу. Ђукић наглашава да су све шансе за пролаз на страни Румуна, али се нада да ће Борац, ако ништа, пружити добар отпор и имати активан резултат послије прве утакмице која је на програму у суботу.

- Познајем солидно и састав Борца, Бојану Љубишићу и момцима желим много среће. Треба да играју храбро и уживају у одмеравању снага с одличним ривалом против којег могу само да профитирају. Свакако да би добар резултат из првог меча био најбоља позивница да трибине “Борика” буду пуне, због чега се на крају крајева и игра рукомет - закључио је Ђукић.

Дјевојке нападају трофеј

Женска секција ЦСМ Букурешта, коју предводе Андреа Лекић, Маида Мехмедовић, Драгана Цвијић и Јованка Радичевић, пројектована је да освоји Лигу шампиона, али ће у четвртфиналу имати најтежег ривала у овом тренутку.

- Играмо са Мецом, који изгледа као машина! Ипак, сматрам да имамо шансе уколико девојке попут Андрее и Маиде буду потпуно здраве, тада је све могуће - рекао је Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана