Одбојкашице БЛ Волеја спремне за финални турнир Купа БиХ

Н. Л
Одбојкашице БЛ Волеја спремне за финални турнир Купа БиХ

Бањалука - Финални турнир Купа БиХ за одбојкашице биће одржан сутра и прекосутра у Бањалуци, а главни фаворит за титулу је бранилац трофеја Бимал Јединство. Управо ће “принцезе”, сутра од 17 часова, одиграти прву полуфиналну утакмицу против тузланске Слободе, док ће домаћин турнира БЛ Волеј три сата касније укрстити копља са Кулом из Градачца, која им је недавно нанијела један од три пораза у лигашком дијелу Премијер лиге БиХ.

- Добро се познајемо, респектујемо једни друге и сигуран сам да ће то бити веома интересантна утакмица. Када је тактички дио у питању, радимо на одређеним сегментима које треба да поправимо, али у суштини спремамо се као за сваку другу утакмицу, максимално ангажовано и концентрисано, с циљем да остваримо побједу. У плану резултата за ову годину једна од ставки била је финале Купа, наравно, нисмо једини фактори коју утичу на наше резултате, али смо максимално вољни да испунимо тај циљ - изјавио је тренер БЛ Волеја Давор Гамбирожа.

Поручио је да је самом организацијом турнира клубу указана велика част и да ће се као домаћини потрудити да максимално оправдају повјерење које су добили.

- Покушаћемо да кроз ову манифестацију покажемо све квалитете нашег клуба, како у спортском, тако и у организационом смислу. Турнир ће у најбољем свјетлу представити одбојку БиХ и надам се да ће одговорне структуре то препознати. Нашим резултатима у лигашком дијелу првенства обезбиједили смо друго мјесто коло прије краја, па смо имали нешто више времена да се припремимо за предстојећи турнир. Екипа се припрема у миру, не планирамо да искачемо из рутина које су нас довеле до овог резултата. Надам се и да ће дворана бити добро попуњена и да ћемо имати подршку навијача - закључио је Гамбирожа.

Коректор екипе Соња Вујнић поручила је да ће њене саиграчице и она дати све од себе како би избориле пласман у финале.

- Добро смо тренирале, врло добро познајемо екипу Куле. Пораз од прије двадесетак дана нам је само додатан мотив за сутрашњу утакмицу и мислим да можемо проћи даље. Најбитније је да смо све здраве и да нема повреда, атмосфера је на одличном нивоу и једва чекамо меч - рекла је Вујнићева. 

Финална утакмица на програму је у суботу од 20 часова.

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана