Борац м:тел и Слога желе у финале

Синиша Котараш
Борац м:тел и Слога желе у финале

Бањалука - Шампионат БиХ за рукометаше убрзано се приводи крају и већ у суботу су на програму први мечеви полуфинала плеј-офа. Два тима из Републике Српске, Борац м:тел и Слога из Добоја пласирала су се у саму завршницу, али и не крију да на крају желе и пласман у само финале.

Рукометаши Борца угостиће у суботу од 18 часова у дворани Студентског кампуса рукометаше Грачанице. У редовима Бањалучана свјесни су тежине изазова, али не крију да су оптимисти у погледу коначног исхода овог двобоја.

- Наша очекивања су увијек иста и у сваку утакмицу улазимо са истом жељом, да славимо побједу! Ништа другачије није ни уочи утакмица са Грачаницом. Желимо да у првом мечу одиграмо онако како знамо, као што смо урадили против Коњуха, те остваримо резултат који би нам омогућио мирнији реванш. Са друге стране, чињеница је да је Градачац ове сезоне показао највише и да је заслужено лигашки дио такмичења завршио на првом мјесту. Против њих смо доживјели два пораза ове сезоне и то је додатни мотив да одиграмо добро. У сваком случају, мислим да имамо реалне шансе да се пласирамо у финале - нагласио је тренер Борца Мирко Микић, који ни у овом мечу неће моћи да рачуна на повријеђеног десног бека Деана Шешића.

Говорећи о снази противника, стратег “црвено-плавих” је нагласио да је ријеч о веома квалитетном ривалу.

- Имају два репрезентативца БиХ у својим редовима, голмана Адмира Ахметашевића и Дину Хамидовића, који је први стријелац Премијер лиге. Уиграни су, дисциплиновани у игри, темељно се припремају за сваку утакмицу и прилагођавају игри противника, тако да је савршено јасно да нам неће бити нимало лако - категоричан је Микић.

Актуелни освајач Купа Републике Српске Слога сјајном игром елиминисала је Босну из Високог и за пролаз у финале бориће се са браниоцем титуле шампиона Извиђачем из Љубушког, а први меч игра се у суботу у Добоју од 19 часова.

- Сам пласман у плеј-оф, за који смо стрепили до самог краја лигашког дијела такмичења, био је успјех, а сада смо надмашили сва очекивања. Сви су нас сматрали аутсајдерима, а ми то највише волимо, јер смо тада најопаснији. То је на својој кожи најбоље осјетила екипа Босне, која нас је, рекао бих, потцијенила. Сада нас очекује двобој са Извиђачем за који нисмо имали превише времена за припрему. Али нису га имали ни “скаути”, тако да у овај двобој улазимо без оптерећења. Притисак је на ривалу, а ми би, ако поновимо приступ и игру из мечева са Босном, могли до финала. У сваком случају, нама би било каква побједа у првом сусрету значила много - нагласио је тренер Слоге Данко Панић.

 

Распоред

 

Реванш сусрети полуфинала плеј-офа на распореду су у сриједу, 29. маја.

Финална серија игра се на двије добијене утакмице, а предност домаћег терена имаће боље пласирани тим из лигашког дијела такмичења. Први финални меч планиран је за суботу, 1. јуна, други ће бити игран седам дана касније, а евентуална мајсторица у сриједу, 12. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана