Борац и Слога нишане полуфинале Купа БиХ

Синиша Котараш
Борац и Слога нишане полуфинале Купа БиХ

Бањалука - Фудбалери бањалучког Борца угостиће вечерас (18 часова), екипу Широког Бријега у реванш мечу четвртфинала Купа БиХ. Први сусрет, одигран прије 14 дана на “Пецари”, Широкобријежани су ријешили у своју корист са 2:1, а одлична игра и повољан резултат дају “црвено-плавима” додатни оптимизам и наду за пласман у полуфинале.

На руку Бањалучанима је ишла и гостујућа побједа над Славијом у Источном Сарајеву (2:0), као и домаћи пораз Широког Бријега од Сарајева (0:3).

- Успјешан старт прољећне полусезоне и побједа над Славијом нам је подигла морал и сада мислим да су нам шансе подједнаке. Евидентно је да је Широки у кризи, али мене то не интересује и ја им желим да им она потраје још дуго. Имам на располагању све играче осим Немање Леканића и Алмедина Зиљкића, који су наступали у овом такмичењу за друге клубове. Атмосфера у свлачионици је изванредна и изгинућемо на терену да дођемо до полуфинала. А, жеља нам је финале, то не кријемо - нагласио је тренер Борца Дарко Војводић.

На питање да ли очекује подршку навијача са трибина, Војводић је нагласио да о томе и не размишља.

- Ми смо сами себи највећа подршка. “Лешинари” су заштитни знак Борца који није исти клуб са њима и без њих. Ко год дође на утакмицу, добро је дошао, а ја се надам да ће и они једног дана да се врате на трибине - појаснио је стратег Бањалучана.

Највећи ривал “црвено-плавих” у борби за пласман у Премијер лигу Слога из Горњег Црњелова такође је у прилици да избори полуфинале Купа БиХ, што би за ову екипу био историјски подухват. Изабраници Драгана Мићића гости су Клиса из Буторовића Поља, али ће реванш меч бити, због великог интересовања, одигран у Коњицу, од 15 часова. У првом сусрету било је 1:1, али су у Горњем Црњелову убијеђени да ипак могу даље.

- Једно је сигурно, а то је да ћемо против себе имати силно мотивисаног противника. Сматрам да имамо квалитет, да смо боља екипа, али и да нам нико неће поклонити победу. Зато морамо оставити и последњи атом снаге на терену и бити много дисциплинованији него у првом сусрету. Имамо играче који поседују квалитет и који могу једним потезом да реше питање победника. Али, најважније је да на терену делујемо као колектив, као целина која у сваком моменту зна шта хоће - истакао је Драган Мићић.

Данас се још састају: ТОШК - Звијезда (први меч 2:0, 15 часова), Зрињски - Сарајево (0:1, 16).

Кајкут оптимиста

Један од најискуснијих фудбалера Борца Саша Кајкут истиче да је његов тим фаворит у вечерашњој утакмици.

- Максимално смо спремни и сконцентрисани на ову утакмицу. На “Градском стадиону” се ми питамо и зато смо и фаворити да на крају славимо пролазак у полуфинале Купа БиХ. Нећу да прогнозирам резултат, али сам убијеђен да ми идемо даље - оптимиста је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана