Ана Милановић виртуоз из Требиња са лоптом и виолончелом

Ратомир Мијановић
Ана Милановић виртуоз из Требиња са лоптом и виолончелом

Требиње - “Бићу најбоља од свих”. Овим ријечима срце ми је освојила шестогодишња дјевојчица када сам прије седам година правио репортажу о породици највећих заљубљеника у кошарку у Требињу.

Ана Милановић тада је носила дрес кошаркашица Требиња 03, за пет бројева превелик, а умијеће са лоптом било је за њене године задивљујуће. Милановићи су спортска породица, а тата и мама имају четворо дјеце: Срђана који игра у Младости из Мркоњић Града, Милета који носи дрес Леотара, Сару - првотимку Леотара 03 и њу, Ану која са свега 13 година има импозантне резултате у свему чега се дотакне. Осим што је одлична кошаркашица и предводник своје генерације, однедавно је репрезентативка Србије и стручњаци јој предвиђају блиставу каријеру те се надају да ће догурати до ЊНБА. То је наговјештавала као дијете, а подсјетила ме на наш први разговор.

- То је за мене било неко ново искуство. Једноставно сам осјећала да ћу бити кошаркашица. Па шта друго да будем кад су Срђан, Миле и Сара одлични кошаркаши... И да поновом, бићу најбоља - изјавила је Ана.

Отац Драгомир за њу каже да је од малих ногу била велики борац.

- Одувијек се борила за своје мјесто, прво мјесто и увијек је имала своје, те била вођа. Срђан је најстарији и све их је одвео у кошарку, али Ана заиста има огромну вољу и жељу за успјехом. Од нас ће увијек имати подршку, а вјерујем да ће и даље напредовати - рекао је поносни отац.

Музичку школу похађа већ шест година гдје свира на виолончелу. Њена наставница Јана Хаџић каже да је јако талентована и одговорна дјевојчица која, поред љубави према спорту, гаји и љубав према музици.

- Ана је прије неколико година у Бањалуци наступила на републичком такмичењу и освојила друго мјесто. Она је веома одговорна дјевојчица, јер поред бројних обавеза у школи и спорту успијева редовно да похађа музичку школу. Имамо одличан однос те успијевамо да се све договоримо и усагласимо о многим стварима - казала је Хаџићева.

Похвале тренера

Анин тренер Драгана Лугоња за њу има само ријечи хвале и тврди да је једна од најбољих млађих кошаркашица, врло васпитано и прије свега добро дијете које је свима велика подршка и стуб екипе.

- На свакој утакмици даје свој максимум и за тим увијек жели најбоље. Игра за кадетску, јуниорску и сениорску селекцију, а недавно је имала позив да наступи за репрезентацију Србије. Када екипа пада, Ана је ту да је подигне, пружи мотив, крене пуном снагом за екипу - казала је Лугоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана