Звезда убједљива против ФМП за повратак на врх

ГС
Foto: MN Press

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП резултатом 99:84 у 17. колу АБА лиге.

Ово је 34. узастопна побједа црвено-бијелих над тимом из Железника, којом су се вратили на врх табеле регионалног такмичења.

ФМП је донекле боље отворио меч, али није успијевао да стекне иоле већну предност. Егал је владао током прве дионице све док није прорадио дуо Лазаревић-Недовић средином првог периода који је донио Звезди прву опипљиву предност од +7.

Вратио се домаћин у другој четвртини на заостатак од само поена када је Павићевић положио лопту у кош, али је поново таличан био Лазаревић који је погодио за три и покренуо серију Звезде која је до полувремена довела до предности од 14 поена, која је уједно била и највећа у дотадашњем дијелу меча.

До краја није било тешко одржавати стечену предност. ФМП је с времена на време током треће четвртине успијевао да дође до једноцифреног заостатка, али не и више од тога.

Тачку на меч ставио је Холанд који је у финишу треће дионице погодио иза линије 6,75 и одвео своју екипу на +12, коју су у посљедњих 20 минута увећали и до максималних 15 поена предности.

Код побједничког састава истакао се Далибор Илић са 16 поена, а подршку је имао у Огњену Добрићу са 15, Стефану Лазаревићу са 14, односно Џону Холанду и Немањи Недовићу са по десет поена.

Са друге стране, "пантере" је предводио Паулиус Валинскас са 20 поена, а пратио га је Бо Бич са 11.

Црвено-бијеле сада очекује згуснут и тежак распоред у Евролиги, гдје ће у уторак и четвртак гостовати у Италији, прво Виртусу у Болоњи, а касније и Олимпији у Милану, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана