Звезда тројкама срушила Цибону

B92
Звезда тројкама срушила Цибону

Кошаркаши Црвене звезде тријумфовали су у Загребу над Цибоном резултатом 86:72 у 5. колу АБА лиге.

Утакмица је имала спор ритам током првог полувремена, а то је поготово било изражено у првој четвртини, послијуе 4 минута кошарке видјели смо свега 12 постигнутих поена, када је Цибона повела са 7:5 послије контра серије.

Успјела је Звезда да се консолидује послије једног тајм аута који је Гавриловић позвао, али се Цибона успјешно вратила и са 18:18 окончана је прва четвртина.

У другој је Звезда додала гас, захваљујући погођеним шутевима Чарлса Џенкинса и Филипа Човића успјела је да се одлепи у два наврата, па је тако на полувремену имала предност 43:35.

Трећа дионица може слободно да понесе назив шутерска рапсодија. Њу је Црвена звезда завршила са 12 постигнутих тројки из 15 покушаја и послије сјајних неколико минута Филипа Човића предност је по први пут била двоцифрена.

Било је јасно да ће Цибони бити потребно много зноја како би стигла Звезду, а сваки њихов пропуст био је сурово кажњен, па смо пред улазак у посљедњи десетоминутни период имали резултат 68:56.

Због техничке грешке Ивана Велића, посљедња четвртина почела је слободним бацањем за Звезду које је Човић реализовао, а у наредном нападу видјели смо лаке поене Гиста, па и Моа Фајеа за великих 73:56 и дјеловало је да Цибона нема шансе да се врати у утакмицу.

Ипак, видјели смо прво серију Цибоне од 7:0 и загребачка екипа је напокон показала знаке живота. Ова серија им је итекако дала вјетар у леђа па су пришли на само 3 поена заостатка, али ту су стали. Звезда је поново додала гас и за трен ока отишла на плус 10, 82:72 и без икаквих проблема уписала 3. тријумф у сезони резултатом 86:72.

Звезда је сјајно шутирала на овој утакмици убацивши чак 14 тројки из 26 покушаја, док је Цибона постигла свега 5 тројки.

Најефикаснији је био Стратос Перпероглу са 15 поена, 14 је имао Човић, а 13 Берон. На другој страни, Бундовић 15 поена, 14 Ковач и 11 Ребец.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана