Звезда срушила један Спартак, мора и други

Агенције
Звезда срушила један Спартак, мора и други

Трнава - Један Спартак је архивиран са пола снаге и, условно речено, другом поставом, а утакмица са другим, много важнијим у овом тренутку за Црвену звезду је вечерас у Трнави (20.30 часова).

“Црвено-бијели” су на погон двоструког стријелца Милана Павкова прилично лако сломили отпор Суботичана (3:0), а будући да је Владан Милојевић на терен извео момке који европске мечеве углавном почињу са клупе или гледају са трибина, умор не би требало да буде препрека 48 часова касније против шампиона Словачке. Ова утакмица може много тога да донесе Београђанима, који су реално квалитетнији на папиру, што тренер Словака Радослав Латал потенцира и пред реванш, истичући да његова екипа неће бити превише офанзивна. То се могло и наслутити с обзиром на то да је контранапад главни адут шампиона Словачке, а Звезда мора да постигне гол како би имала шансу да прође. Могуће је да ће Милојевић указати шансу Павкову од старта јер је утисак да је играч његових карактеристика, јак у скоку и добар у игри главом, недостајао у првом мечу. Тим прије што је Немања Милић због повреде остао у Београду, а Никола Стојиљковић се поприлично мучи на старту сезоне.

- Врло је важно да у сваком тренутку будемо сигурни у себе, посебно сада пред европски меч. Код нас је то случај. Наравно да је и мени као шпицу много важно што сам постигао голове, то је посао нас нападача. Јако сам задовољан и пун самопоуздања пред реванш у Трнави - поручио је Павков.

Јасно је да Звезда неће срљати од старта јер би гол домаћина додатно закомпликовао ситуацију. Милојевић је у прошлој сезони показао да је мајстор тактичке борбе, па је и евентуалне слабости свог тима знао да прикрије одличном поставком игре. Сви у табору Звезде знају колико ова утакмица може да донесе јер би пролазом у најмању руку обезбиједили још осам европских мечева. Групна фаза Лиге Европе била би у џепу, а само једна препрека, највјероватније Салцбург, до толико жељене Лиге шампиона.

Није Маракана бечка опера

Почасни предсједник Црвене звезде Драган Џајић разочаран је одлуком УЕФА да “црвено-бијели” сљедеће двије утакмице на свом стадиону играју без публике.

- Сви знају какву фудбалску публику има Црвена звезда, па нисмо на опери у Бечу!? УЕФА би морала да има више разумевања, али џаба ми сада причамо о томе. Клуб ће предузети адекватне мере - рекао је Џајић.

Остали парови

Динамо К. - Славија П. (18.30, први меч 1:1), БАТЕ - Карабаг (19, 1:0), Спартак М. - ПАОК (19.30, 2:3), АЕК - Селтик (20, 1:1), Динамо З. - Астана (20, 2:0), Фенербахче - Бенфика (20, 0:1), Видеотон - Малме (20, 1:1), Шкендија - Салцбург (20:15, 0:3), Ајакс - Стандард (20.30, 2:2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана