Звезда се "стотком" против Цибоне вратила у плеј-оф зону

B92
Звезда се "стотком" против Цибоне вратила у плеј-оф зону

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на свом терену Цибону са 102:80, у посљедњем мечу 16. кола АБА лиге.

Изабраници Драгана Шакоте су успјели да забораве поразе у Евролиги од Жалгириса и Албе и тако забиљеже шести узастопни домаћи тријумф у регионалном такмичењу.

Црвено-бијели су малтене од првог до посљедњег минута били у предности, која је ишла и до +22, што је било довољно за нову побједу вредну плеј-оф зоне послије дужег времена.

Играчи обије екипе су у дуел ушли расположени, а у прва два минута готово да промашаја није било.

Са једне стране у шуту ван линије 6,75м прецизан је био Симанић, док му је са друге парирао у том сегменту Новачић.

Нису дуго одолевали гости, па су црвено бијели већ пред крај првог квартала имали двоцифрену приједност, коју су наставили да увећавају.

Домаћи су почели да погађају из рекета, а у ритму је био Штимац, који је на велику паузу отишао као најефикаснији појединац.

Цибона је мини-серијом отворила другу четвртину, међутим, њихове наде распршио је Берон, новом тројком. Американцу се придружио и Оџо, па су домаћи послије 20 минута кошарке имали предност од "округлих" 20 разлике.

Друго полувријеме је отворено као и прво – тројкама. Звезда је већ средином трећег квартала почела са егзибицијама, које нису пролазиле баш најбоље, што су гости искористили и започели серију кошева.

Ипак, црвено-бијели су успјели накратко на одбију налет Загрепчана, који су и почетком посљедње четвртине заиграли добро и пришли на -13, али то је било све од њих.

Домаћи су поново убрзали ритам и на крају рутински привели меч крају. Најефикаснији у редовима побједничке екипе био је Џејмс Гист са 15 поена, по 13 су постигли Лорензо Браун, Бориша Симанић и Владимир Штимац, док је 10 убацио Огњен Добрић.

Код гостију је најбољи био Филип Бундовић са 19 поена, 16 је додао Новачић, а 11 Гибсон.

У наредном колу Црвена звезда гостује Игокеи, док Цибона дочекује Будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана