Звезда се нада чуду на “Сан сиру”

Г.С.
Звезда се нада чуду на “Сан сиру”

БЕОГРАД - Ватрометима, пјесмом и мноштвом транспарената подршке навијачи Црвене звезде испратили су екипу из Београда која ће вечерас од 21 час против Милана тражити чудо на “Сан сиру” у реваншу шеснаестине финала Лиге Европе.

“Делија” није било на прошлоседмичном мечу на “Маракани”, неће их бити ни у Милану, али су својим љубимцима јасно поручили да нема предаје те да резултат 2:2 из првог меча оставља наду да могу направити подвиг и елиминисати “росонере”. Ипак, и они најзагриженији љубитељи “црвено-бијелих” боја свјесни су да ће то бити веома тешко, а тренер Дејан Станковић је не великим мукама јер му недостаје неколико играча из стартне поставе, а највише брине недостатак два дефанзивца Милана Родића и Немање Милуновића. Филипо Фалко требало би да заигра док је неизвјесна ситуација са Мирком Иванићем који има руптуру мишића. Станковића може да радује повратак у тим Александра Катаија мада је питање колико минута у игри он може да издржи јер је посљедњи такмичарски меч одиграо у новембру прошле године.

- Они ће изаћи јако од почетка, а на нама је да будемо компактни и да дамо све од себе. Вратио нам се Катаи, који је веома битан играч за нас. Надам се да ће се већ против Милана уписати у стрелце. Недостајаће нам Ераковић, Родић и Милуновић, али ту су Дегенек, Гобељић, Гајић и Панков. Они су на располагању и заједно са мном даћемо све од себе да пробамо да зауставимо велики Милан и пробамо да победимо - рекао је голман и капитен Звезде Милан Борјан.

Београђани су два пута гостовали на славном стадиону. Ремизирали су 1988. године (1:1), доживјели пораз 2006. (1:0) и сада се надају да ће бити трећа срећа јер их побједа било којим резултатом води даље.

- Пресудиће жеља, верујем у овај тим. Веровао сам у последње четири године. Све може да се деси - додао је Борјан.

Повратник у екипу Александар Катаи рекао је да осјећа огромно задовољство што конкурише за утакмицу против Милана, док ће тренер одлучити хоће ли му пружити прилику.

- Играчи верују у пролаз, да не верују не бисмо ни ишли у Италију. Идемо храбро, како другачије. Београд је доказао да се Звезда може супротставити Милану. У реваншу ће, засигурно, бити нових имена, али, у суштини, ради се о нијансама између оних који су истрчали на терен стадиона “Рајко Митић” и момака предвиђених за других 90 минута. Сви су они на високом нивоу што опет не елиминише Звезду и пре него што је кренуо наставак двобоја. Нећу, свакако, рећи ништа ново кад поменем да у фудбалу нема унапред добијених утакмица, али вреди се подсетити, као што се мора и веровати. Само да будемо тим - истакао је Катаи.

Списак играча

Тренер Дејан Станковић пут Милана повео је 21 играча, а на списку су Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Ћопић, Милан Гајић, Марко Гобељић, Милош Дегенек, Радован Панков, Секу Саного, Његош Петровић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Гелор Канга, Филипо Фалко, Александар Катаи, Ел Фарду Бен, Жељко Гаврић, Славољуб Срнић, Дијего Фалћинели, Милан Павков, Алекса Вукановић и Никола Крстовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана