Звезда са Кипра циља европску јесен

Душан Репија
Звезда са Кипра циља европску јесен

НИОН - Фудбалери Црвене звезде најбитнију утакмицу сезоне, плеј-оф Лиге Европе против Арарата, играће сутра у Никозији (18 часова), а не у Јеревану, одлучила је УЕФА.

Тако ће чета Дејана Станковић имати прилику да на “рајском острву”, на којем је окончала јуриш на Лигу шампиона, освоји утјешну награду, избори барем још шест европских утакмица и у џеп стави најмање пет милиона евра.

У Европској фудбалској унији дуго су вијећали о попришту јерменско-српског боја. Разлог за то је ратно стање у Јерменији, због сукоба са Азербејџаном у области Нагорно-Карабах, који практично траје већ деценијама, али је интензивиран посљедњих дана.

Из Арарата су дали гаранције да ће Београђани бити безбједни у Јеревану и чинило су да промјене мјеста одигравања неће бити. Па ипак, турска војска јуче је оборила један јерменски авион, ратна дејства су се приближила престоници на свега стотињак километара, тако да УЕФА није имала избора него да посегне за планом Б и дуел премјести на неутралну локацију.

На папиру, Звезда ће бити фаворит, поготово што је Арарат остао без готово јединог “плуса”, домаћег терена. Међутим, исту улогу имала је и против Омоније, па је баш на ГСП стадиону “запела”.

Ко ће јој овога пута бити највећа пријетња и на кога, уз Јоана Гуфрана, треба да обрати пажњу, за “Глас Српске” је анализирао чувар мреже локалног ривала Алашкерта Огњен Чанчаревић.

- Арарат је искусна екипа састављена од сјајних индивидуалаца, али се мучи. Неубедљиво су кренули у првенство, а ко их је пратио у квалификацијама зна да су имали и много среће. Нису најбоље “кликнули” са новим тренером Давидом Кампањом и мислим да би све осим победе Звезде било велико изненађење. Главна врлина им је самопоуздање, али уједно и мана, јер често мисле да су јачи него што у ствари јесу - нагласио је Чанчаревић.

Офанзивна линија Звезде требало би да прави доста проблема домаћину.

- Одбрана им није јача страна, јер изузимајући Серхија Вакуленка, остали нису неки квалитет. Украјинац је опасан и у противничком шеснаестерцу, хоће га гол и постигао је кључне на почетку ове сезоне. Крила су им солидна, а нападач из Перуа за сада није оставио јак утисак. Рани гол Звезде био би сигуран пут ка победи - закључио је Чанчаревић.

За наставак серије

Уколико на неутралном терену на Кипру успије да савлада Арарат, Црвена звезда ће наставити сјајну серију на великој сцени и по четврти пут у низу заиграти у групној фази неког европског такмичења. У сезони 2017/18. “црвено-бијели” су играли Лигу Европе, те осигурали и европско прољеће. Потом су у наредне двије кампање били чланови најелитнијег фудбалског ранга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана