Звезда разбила Химки и прекинула низ пораза

B92
Звезда разбила Химки и прекинула низ пораза

Кошаркаши Црвене звезде побједили су Химки резултатом 90:78 у шестом колу Евролиге.

Звезда је уписала други тријумф у Евролиги (уз четири пораза). прекину низ од три пораза у том такмичењу и нанијела тек други неуспјех руском представнику.

Такође, црвено-бијели су први пут успјели да тријумфују под управљачком палицом Андрије Гавриловича у ЕЛ, те се освете Химкију за два пораза заредом у међусобним окршајима.

Утакмица је почела доста бурно, а послије 10 минута било је одиграно само два минута кошарке.

Црвено-бијели су почели одлично и брзо дошли до 8:0 послије поена Симанића, али је убрзо дошло до кошкања Бранка Лазића и Јаниса Тиме гдје су обојица размјенили ударце.

Судије су неколико минута гледале поновљени снимак, па су одлучиле да Тими дају неспортску грешку, а да капитена Звезде искључе са утакмице након што је узвратио на безобразлук Летонца.

То није омело црвено-бијеле, који су наставили да играју добро. Убрзо је било +10, али руски тим је заиграо доста енергичније до краја прве четвртине и успио да смањи разлику.

Феноменална партија виђена је од стране Борише Симанића, који је од самог почетка бриљирао. Већ послије 11 минута кошарке имао је 13 поена а црвено-бијели су се лако одлиепили на 33:24.

Недуго затим предност домаћина додатно је порасла, на +16, али је Химки колико-толико успио да ухвати прикључак до краја полувремена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана