Звезда поново шампион

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД- Фудбалери Црвене звезде освојили су пету узастопну титулу шампиона Србије, 33. укупно, пошто су вечерас у утакмици седмог кола плеј-офа Суперлиге савладали Вождовац 3:1 (1:0).

Пред више од 40.000 гледалаца на стадиону Рајко Митић стрелци за црвено-беле били су Александар Катаи у 40, Мирко Иванић у 54, да би на крају у 90+2. минуту голман и капитен Милан Борјан погодио из пенала.

Гол за Вождовац постигао је Немања Милојевић у 67. минуту.

Истовремено, Партизан је савладао Раднички из Ниша 2:0.

Рикардо Гомеш био је прецизан у 45+3 минутуниз пенала, док је Мбури Јамкам постигао аутогол у 66. минуту.

Упркос поразу, Нишлије су избориле пласман у квалификације за Лигу конференција, пошто је ТСЦ у Бачкој Тополи поражен од Војводине 2:0 головима Бојана Матића у 46. и Младена Лазаревића у 79.минуту.

Звезда је освојила укупно 100 бодова, два више од Партизана.

Чукарички је трећи са 60, Раднички је освојио 50, Вождовац 49, ТСЦ 48, Напредак 45 и Војводина 38 бодова.

"Рекао сам када смо имали пет бодова заостатка да ћу отићи из клуба, ако Звезда не буде шампион, рекао је генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић после освајања пете узастопне титуле, наводећи да је знао да ће његов клуб у томе успети и да је у то веровао, рекао је генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић

"Звезда је постала изузетно јака и квалитетна у последњих пет година и тамо је где треба да буде, а наши навијачи то заслужују. Међутим, нема опуштања, већ се окрећемо борби за дуплу круну и утакмици са вечитим ривалом која екипу очекује у четвртак. Желимо још један трофеј да поклонимо нашим навијачима. Сигуран сам да је ово један од најлепших периода у историји клуба и да ће се ово дуго памтити", изјавио је Терзић за клупски сајт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана