Звезда од -16 до +15 у дербију АБА лиге!

ГС
Foto: Скриншот

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Београду Цедевита Олимпију резултатом 79:64, у дерби мечу четвртог кола АБА лиге.

Шампион регионалног такмичења је имао минус од 16 поена, али се брзо вратио и на крају успео да оствари трећи тријумф у сезони.

Изабраници Дејана Радоњића су споро почели утакмицу, мучили су се током читавог дуела са шутем, међутим, офанзивни скокови (21) и грешке ривала су пресудили.

Цедевита Олимпија остала је на две победе, уз исто толико пораза. Први јој је прошлог викенда нанео ФМП у Љубљани.

Најзаслужнији за победу Црвене звезде били су, чини се, Никола Калинић и Лука Митровић. Калинић је остварио дабл-дабл (11п+12ск+4ас), уз констатацију да је имао, ипак, 0/10 за два, док је Митровић остварио учинак од 13 поена и пет скокова.

Поентерски их је испратио Остин Холинс са 13 поена, Никола Ивановић, који се додуше мучио током целог меча имао је 11, али и по четири скока и асистенције. Огњен Кузмић је остварио дабл-дабл, са 10 поена и 11 скокова.

У редовима пораженог тима, најбољи је био Јака Блажич са 16 поена и пет скокова. Лука Рупник је додао 11 поена и пет асистенција, а Мелвид Еџам 13 поена, четири скока, али и шест изгубљених лопти.

Цедевита Олимпија могла је да се похвали са изузетно добрих, нарочито нападачких, првих петнаестак минута.

Лука Рупник је био расположен на самом старту утакмице, да би се на његову добру игру надовезао Мелвид Еџам.

Наставили су гости и у другом кварталу да повећавају предност, све до максималних +15.

Од тог момента домаћи су се тргли, Остин Холинс је покренуо црвено-беле, а Никола Калинић са две тројке вратио свој тим резултатски у игру.

Исти играч је реализовао у финишу полувремена два слободна бацања, након што је добио техничку, а сигуран са пенала у последњим секундама је био и Холинс, за потпуни преокрез Звезде пред паузу.

Звезда није наставила почетком другог полувремена у истом ритму, што су гости искористили и поново стекли предност.

Чинило се да ће пред последњих 10 минута имати вођство, међутим, тројка Ивановића, његови први поени из игре, вратили су предност црвено-белима.

Тим Дејана Радоњића је мало по мало "ломио" Цедевиту, која је наставила са грешкама, а чини се да је моменат, када је постало јасно да је пораз пред вратима, била неспортска за Пулена.

Звезда за недељу дана гостује у Бару, Морнару, а том дуелу претходиће евролигашки, против Албе у Београду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана