Звезда нокаутирала Олимпијакос

Б92
Звезда нокаутирала Олимпијакос

Црвено-бијели су послије преокрета побједили Олимпијакос на стадиону “Рајко Митић” у 2. колу Б групе Лиге шампиона - 3:1 (0:1).

Гости из Пиреја су повели голом Семеда у 37. минуту, послије велике грешке Борјана, изједначио је Вулић у 62. минуту, а тачку на меч послије сјајно изведених корнера ставили су Милуновић и Боаћи. Преломни тренутак меча био је 57. минут када су Грци остали с играчем мање послије искључења Бензије.

Црвена звезда је солидно отворила утакмицу, држала је лопту у свом поседну, али понавља се већ пар утакмица да црвено-бијели тешко долазе у ситуацију да упуте ударац ка голу противника. И како је вријеме протицало домаћин је био све даље од мреже Олимпијакоса, а Грци све конкретнији и опаснији. Иако су за разлику од меча са Тотенхемом у 1. колу дуел почели без Валбуене, Поденсеа, Гиљерма и Елабделауоија, знали су како да умртве меч, “развуку” противника, а онда му задају ударац.

Гереро је са два ударца, прво ногом а потом и главом наговестио невоље за Црвену звезду, али је тим Владана Милојевића у тим тренуцима имао доста среће, јер је лопта прошла поред стативе. Олимпијакос можда јесте заслужио да води у првом полувремену, али не на начин на који је то заиста и учинио. Гости су извели слободан ударац, лопта је летјела ка Семеду који се кретао ка корнер линији, а онда је шутирао директно у гол и погодио(?!). У томе му је помогао голман Борјан, који је изузетно слабо реаговао, као да се и сам изненадио и лопта му је испод руке отишла у мрежу - 0:1.

Црвена је у наставку је морала да заигра офанзивније, међутим, није тренер Милојевић реаговао све до искључења Бензије. Милојевић је прво увео Вулић у игру, а овај му се одужио голом већ у 62. минуту када је натрчао на одбијену лопту и “спаковао” је у мрежу прецизним ударцем по земљи. Затим је Милојевић на терен извео другог напада Боаћија, у игри је логично остао и Томане, тако да је тотална офанзива могла да крене. Сасвим солидно гости су одолијевали до пред крај уутакмице, а онда је њихов отпор сломљен за само пар минута. Прво је Марин сјајно извео корнер, а Милуновић главом спровео лопту у мрежу за 2:1. Потом је Марин поново показао какав је мајстор када је лопту “сервирао” и на главу у Боаћија који је бацио Грке у нокдаун - 3:1.

На крају утакмице броје се само голови и бодови, а Црвена звезда је у обије колоне уписала број три.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана