Звезда изгубила против Басконије, шести пораз у Евролиги

Тањуг
Звезда изгубила против Басконије, шести пораз у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде повезали су још један пораз у Евролиги пошто је Басконија на свом терену, у 26. колу, искористила дефицит црвено-бијелих на многим позицијама и тријумфовала са 87:67.

Прије свега, тим Дејана Радоњића није био у стању да брани свој рекет, што је била посљедица двије (или три) ствари - Огњен Кузмић је већ у првих 45 секунди сусрета зарадио двије личне грешке, а био је једини који је могао да парира високом Фолу који је након његовог изласка наставио да доминира.

Стратег шпанског тима је јасно увидео да Звезда не може да се носи са његовим тешкашима, послао на терен и Џекирија, тако да је разлика, заснована управо на центрима, само расла до рекордних +24 крајем првог полувремена.

Црвено-бијели су допутовали без квартета странаца - Ленгстона Хола, Лендрија Нока, Дуопа Рита и Кина Колома, те би вјероватно исход био нешто другачији да су они били присутни, јер је њихов изостанак био прилично уочљив и искоришћен од стране противника.

Тим са Малог Калемегдана је одиграо нешто боље трећу четвртину, за разлику од првог полувремена, али све је то било условљено помињаном игром у рекету гдје је Звезда могла да се носи сада када није било офанзивног скока за Басконију.

Нису само Џикири и Фол били проблем у уском реону око обруча, већ је Звезда допуштала и другим, спољним играчима да "долете" и угурају лопту у кош из другог покушаја, а тако велико поље игре, није могло да се не одрази тотално на коначни резултат.

Уочљиво је било да је Звезда живља у другом дијелу игре, да дефанзива шпанског колектива такође није бриљантна, али је оно из првог полувремена било нешто што је Басконија љубоморно чувала.

Београдски тим је спустио разлику, која се већином времена кретала од 17 до 24 разлике, те је на пет минута до краја било "само" -13 великим напорима Корија Волдена.

Ипак, на крају је завршено онако како је и мирисало, а Фол је био најефикаснији играч сусрета са 20 поена, док су Вилдоза и Гиедраитис додали по 14 поена.

Код српског представника, Џордан Лојд је уписао 14, а уз њега са двоцифреним учинком био је Кори Волден са 10 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана