"Црвено-бијели" ове сезоне неће играти у Лиги шампиона: Звезда пала са пенала

Дејан Марић
"Црвено-бијели" ове сезоне неће играти у Лиги шампиона: Звезда пала са пенала

НИКОЗИЈА - Фудбалери Црвене звезде ове сезоне неће играти у Лиги шампиона, пошто су заустављени у трећем колу квалификација за елитно друштво.

"Црвено-бијели" ове сезоне неће играти у Лиги шампиона: Звезда пала са пенала
Боља је била Омонија, која у пакленој врућини Никозије славила након извођења једанаестераца (4:2). Регуларних 90 минута завршено је резултатом 1:1, да би семафор исто показивао и након два продужетка. Домаћин је у пенал-рулету био спретнији, а трагичари су били Дијего Фалчинели и Милош Дегенек, чије ударце је одбранио абијано.

Чети Дејана Станковића за утјеху остаје плеј-оф Лиге Европе, у којем може да избори нову европску јесен, четврту узастопну те фину финансијску инјекцију од најмање пет милиона евра.

Омонији, која је трећи пут играла продужетке у три кола квалификација, остаје посљедња препрека ка историјском успјеху, битка са Олимпијакосом.

Утакмица је почела спорном ситуацијом. Играо се трећи минут када је Ел Фарду Бен "побјегао" одбрани домаћина, ушао у дуел са Михаелом Лифтнером, који га је као посљедњи играч одбране оборио на ивици шеснаестерца. Судија Крис Кавано је само одмахнуо руком.

Из ове акције се дало наслутити како ће играти Звезда. С обзиром на то да Дејан Станковић није могао да рачуна на класичног нападача, у шпиц је послао Алексу Вукановића, иза којег су вребали Бен и Александар Катаи по боковима те "десетка" Гејлор Канга.

И, ова поставка није била нимало лоша. Јер Звезда је контролисала дешавања на терену ГСП стадиона, диктирала темпо, стварала прилике, додуше, не толико опасне.

Када се очекивало да српски прваци додатно стегну обруч, Омонија је повела. И то прилично спретно. Ђорди Гомез је у 31. минуту мудро гађао из корнера, Милан Борјан је само успио да одбије лопту до стативе, она се вратила у поље, те је погодила Лифтнера и завршила у мрежи.

Звезда није дозволила да ју шокантно примљен гол пољуља. Наставила је са бољом игром и наплатила је поготком у 45. минуту. Била је то добра акција по десној страни, Марко Гобељић је гурнуо лопту до Бена, овај одлично центрирао на петерац, а тамо се из другог плана прикрао Мирко Иванић те главом "поентирао".

И у остатку сусрета Београђани су били бољи тим, али им је по правилу недостајало концентрације у финишу. И Омонија је, додуше, имала своје шансе, међутим, стријелци нису били расположени.

Косово је Србија

Фудбалери Црвене звезде имали су топлу добродошлицу на Кипру, за разлику од дочека у Тирани, гдје су играли други меч квалификација за елиту. "Црвено-бијели" су се осјећали пријатно, а посебну подршку имали су од навијача локалног АПОЕЛ-а, који су их поздравили уз транспарент на којем је писало: "Косово је Србија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана