Звезда би могла да има олакшан посао у Београду

ГС
Звезда би могла да има олакшан посао у Београду

Најбољи стрелац Макабија из Хаифе Францди Пјеро, могао би због повреде да пропусти реванш меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона против фудбалера Црвене звезде у Београду, наводе израелски медији.

Нападач из Хаитија био је двоструки стрелац против српског шампиона у тријумфу свог тима у првом мечу у Хаифи са 3:2, али се пожалио на бол у задњој ложи, због чега је замењен у 70. минуту.

Пјеро је ове сезоне постигао пет голова за Макаби у исто толико утакмица квалификација за Лигу шампиона.

Реванш меч између Црвене звезде и Макабија на програму је 23. августа у 21 сат на стадиону "Рајко Митић", а уочи тог дуела шампион Израела покушава да одложи меч првог кола домаћег шампионата против Бнеј Сахнина.

За разлику од Суперлиге Србије, у којој су Црвена звезда и Партизан већ успели да одложе по две утакмице због европских обавеза, у Израелу је ситуација другачија.

Због тога се у читаву причу умешао и тамошњи министар културе и спорта Јехјел Хили Тропер, који је контактирао директора фудбалске лиге и комитета за национални Куп како би се меч одложио у интересу израелског фудбала.

Да би се утакмица одложила потребно је да то прихвате обе стране и да се пронађе адекватан датум. То би требало да буде 30. август, јер се не преклапа са датумима УЕФА такмичења.

Утакмица првог кола израелског шампионата између Бнеј Сахнина и Макаби Хаифе првобитно је заказана за 20. август, преноси Спутник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана