“Змајеви” ремизирали са Холандијом

Г.С.
“Змајеви” ремизирали са Холандијом

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине ремизирала је вечерас на стадиону “Билино поље” у Зеници са фаворизованом Холандијом.

Утакмица трећег кола друге сезоне УЕФА Лиге нација Група А завршена је без погодака резултатом 0:0. Био је то уједно други реми “змајева” актуелне сезоне у овом такмичењу, након 1:1 на старту са Италијом, док су у другом колу поражени од Пољске 1:2.     

Прво полувријеме утакмице против Низоземске протекло у поприлично изједначеној игри оба тима. Није било стопостотних прилика, а у бх. селекцији, која је меч отворила у комбинованом саставу, истицао се новопечени репрезентативац Бењамин Татар.   

У другом полувремену у игру је ушао Сеад Колашинац умјесто Адвана Кадушића, а у 53. минуте Амир Хаџиахметовић је замијенио Татара. Нешто касније Един Џеко је у нападу преузео мјесто Минала Ђурића.

Најбољи фудбалер БиХ у 64. минути је додао до Колашинца, али је његов ударац блокирала гостујућа одбрана. У 69. минути Џеко је сјајно упослио вечерас капитена Миралема Пјанића чији је ударац са руба шеснаестарца одбранио голман Холанђана.

Имали су своје шансе и гости, а једну од бољих је пропустио Де Јонг када је његов ударац у 77. минути одбранио Ибрахим Шехић. Шут истог играча у 86. минути је изблокирао Дарко Тодоровић.

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у сриједу ће гостовати у Варшави и одиграти меч четвртог кола Лиге нација против Пољске.  Биће то уједно опроштајна утакмица на клупи “змајева” за још увијек актуелног селектора Душана Бајевића. Легендарни Мостарац најавио је у суботу своје повлачење пошто није успио изборити пласман екипе на Европско првенство кроз бараж након пораза од Сјеверне Ирске, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана