Животна битка легендарне новинарке: Милка Бабовић заражена вирусом корона

ГС
Животна битка легендарне новинарке: Милка Бабовић заражена вирусом корона

ЗАГРЕБ - Легендарна телевизијска спортска новинарка Милка Бабовић у уторак је прославила 92. рођендан, али он јој неће остати у сјећању као лијеп, највише због здравствених тегоба и јер је прије 15-ак дана, а дан након рођендана пребачена у Клиничку болницу Дубрава.

- Упркос годинама, ова врло витална и још луцидна доајенка хрватског спортског новинарства заражена је вирусом корoна - пише Јутарњи.хр.

Иако у сваком смислу, а посебно с обзиром на године, спада у најризичнију групу, информације из ковид болнице говоре да се Милка Бабовић добро носи с болешћу. Како кажу, вирус јој тренутно и није толики проблем колико чињеница да је остала само на 20 одсто вида.

Бабовићева, атлетичарка, новинарка и телевизијска коментаторка, рођена је у Скопљу 27. октобра 1928. године. О 1951. била је чланица загребачког АСД Младост, дугогодишња атлетска југослвенска репрезентативка у дисциплинама спринта (100 метара), трчању на 80 метара препоне и у штафетама и вишеструка првакиња и рекордерка Југославије.

Побиједила је на студентском првенству свијета 1953. и 1957. у трчању на 80 метара препоне. У анкети Спортских новости 1953. и 1957. проглашена је најбољом спортисткињом Југославије.

Спортским новинарством бавила се од 1949. године.На РТВ-у Загреб била је међу оснивачима спортске редакције те дугогодишња уредница и коментаторка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана