Жалба Левског на меч с Хамруном, Партизан чека расплет

Танјуг
Жалба Левског на меч с Хамруном, Партизан чека расплет

СОФИЈА- Фудбалски клуб Левски из Софије званично је данас поднио жалбу УЕФА због нерегуларности на реванш мечу 3. кола квалификација за Лигу конференција, у ком је елиминисан од малтешког Хамруна.

Бугари су упутили захтјев да се утакмица понови, јер је прије другог гола Хамруна један играч гостију остао на половини Левског када је лопта кренула са центра.

-Обавјештавамо вас да је тим под вођством извршног директора Ивајла Ивкова уложио протест УЕФА и тражимо понављање меча са Хамруном. Представљамо и доказе за грубо кршење правила од стране главног судије и његових помоћника, што је утицало на исход утакмице. Случај хитно треба да испита контролни, етички и дисциплински комитет УЕФА - навели су из Левског.

Спорној ситуацији претходио је изједначујући гол који је за бугарски тим постигао Цунами, али су Малтежани већ из наредног напада дошли до вођства 2:1, увели дуел у продужетке и на крају славили послије бољег извођења једанаестераца.

Главном судији Иштвану Ковачу из Румуније и његовим помоћницима промакло је да је асистент код другог гола Хамруна, који је постигао Камензули, био на половини ривала када су његови саиграчи кренули са центра.

Фудбалери Партизана требало би у четвртак, 18. августа у 21 сат да дочекају Хамрун у Хумској у првој утакмици плеј-офа Лиге конференција, уколико жалба Левског не уроди плодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана