Врабац донио побједу БиХ, Црна Гора боља од Велике Британије

B92
Врабац донио побједу БиХ, Црна Гора боља од Велике Британије

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине побједила је на гостовању Летонију 62:61 у првом колу квалификација за Европско првенство.

Изабраници Ведрана Боснића одиграли су сјајно у посљедњој четвртини у којој су примили само осам поена, а уз то су постигли 16.

Један од кључних кошаркаша за преокрет био је некадашњи кошаркаш Партизана Адин Врабац.

Врабац је у посљедњем минуту, на 24 секунде до краја, погодио за 62:61, што ће се испоставити као и коначан резултат.

Лакса је промашио за побједу, баш као и Мејерис. На секунду до краја Атић је фаулиран и намјерно је промашио друго бацања.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Един Атић са 15 поена, Халилиовић је имао 13, Лазић 10, а Врабац седам поена.

Летонце су предводили Мејерс и Лакса са по 13 поена.

Кошаркаши Црне Горе остварили су побједу на старту квалификација. Црногорци савладали су Велику Британију резултатом 81:74.

Домаћи тим утакмицу је преломио у трећој четвртини, међутим у посљедњој Британци су у завршници успјели да унесу немир. Ипак, Кобсу је била мирна рука и Црна Гора није дозволила преокрет.

Кобс је био најефикаснији са 19 поена, а уз то је имао и осам асистенција, Тодоровић је постигао 16 поена, а Бјелица је имао 11. Код Велике Британије бољи од осталих били су Хесон са 20 и Соко са 18 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана