Волф побједник прве етапе трке „Београд - Бањалука“

Душан Репија
Волф побједник прве етапе трке „Београд - Бањалука“

ШАБАЦ - Побједник прве етапе трке „Београд - Бањалука“ је бициклиста њемачког Бајк еида Јустин Волф, који је најбрже превезао дионицу од Београда до Шапца дугу 96 километара.

Иза њега је на циљ је стигла група возача, а другу позицију заузео је Патрик Штос из пољског Востера, док је треће мјесто припало Филипу Фјорелију из Бардијанија.

Прва етапа уједно је и најбржа јер су бициклисти возили просјечном брзином од 50 километара на час, а Волф је успио да сачува предност коју је стекао прије уласка у Шабац. Иако га је група притиснула у посљедњем кругу, сачувао је предност и заслужено обукао жуту мајицу.

Сутра је на програму друга етапа од Обреновца до Бијељине.

Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука, на којој учествује 175 бициклиста из 35 земаља, стартовала је данас са Трга Републике у Београду.

Ова, 15. по реду, међународна трка трајаће четири дана, до 25. априла, а подијељена је у четири етапе: Београд–Шабац, Обреновац-Бијељина, Бијељина–Власеница и Приједор-Бањалука.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да очекује одличну трку.

- Учествује много великих екипа и очекујемо жестоку борбу и брзу трку - рекао је Куваља.

Он је у изјави новинарима захвалио граду Београду и Србији што подржавају ову спортску манифестацију, а посебно замјенику градоначелника Београда Горану Весићу који је омогући и да учесници трке буду вакцинисани против вируса корона.

Весић је рекао да је трка Београд-Бањалука изузетан спортски дозивђај јер, како је указао, спаја један народ из двије државе, два братска града и уједињује спортисте цијелог Балкана.

Градоначелници Бјељине и Приједора, Љубиша Петровић и Далибор Павловић, изразили су задовољство што ће та два града дочекати бициклисте, као и увјерење да ће бити одлични домаћини.

Павловић је рекао да је поносан што ће Приједор бити домаћин једне од етапа на трци.

Петровић је оцијенио да трка повезује Србију и Републику Српску на најбољи могући начин, те свим учесницима пожелио успјех и безбједну вожњу.

Шеф Представништва Републике Срспке у Србији Млађен Цицовић рекао је да Представништво и ове године подржава ову манифестацију.

- За нас у Представништву ова трка представља несто посебно, прије свега јер је једна од највећих и свјетског ранга, а наша је. На најбољи начин представља и везује Републику Српску и Србију, привредне и туристичке потенцијале и све оно што је важно за развој и Српске и Србије - рекао је Цицовић.

Прва етапа се вози од Београду до Шапца, друга од Обреновца до Бијељине, док трећа етапа полази из Бијељине, преко пролазног циља у Шековићима, а завршава у Власеници.

Четврта етапа стартује из Приједора, кроз пролазни циљ у Градишци и биће завршена у Бањалуци 25. априла.

На трци учествују свјетски познати бициклистички тимови из Шпаније, Италије, Немачке, Парагваја, Ирске, Русије, Пољске, Казахстана, САД као и национални тимови Црне Горе, Хрватске, БиХ, Словеније, Македоније и Србије.

Покровитељи овогодишње трке су Министарство омладине и спорта Србије, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана