Војводина аутоголом потврдила четврту узастопну титулу Звезде

Г.С.
Војводина аутоголом потврдила четврту узастопну титулу Звезде

Фудбалери Црвене звезде савладали су Војводину 1:0 у 34. колу Суперлиге и тако потврдили титулу првака Србије.

Изабраници Дејана Станковића четири кола прије краја имају 12 бодова више од Партизана, те су тако стигли до четвртог узастопног трофеја у домаћем такмичењу.

Дерби ове рунде са гостима из Новог Сада није био нарочито интересантан, а до побједе су стигли захваљујући аутоголу Саничанина у 13. минуту.

Војводина је посљедњих пола сата играла са десеторицом на терену, пошто је Ђурић зарадио директан црвени картон због оштрог старта над Николићем.

Прво полувријеме није обиловало шансама, а прве су већ у уводном минуту имали гости, када су два пута шутирали право у Борјана.

Звезда је потом успоставила иницијативу, кроз коју, додуше, нису долазили до правих шанси.

Мреже су мировале све до 13. минута, када је Гајић центрирао по земљи са десне стране, а Саничанин лоше интервенисао и савладао сопственог голмана.

Стање ствари на терену се није много измијенило након тог поготка. Домаћи су контролисали меч и покушавали да направе добру акцију, док су гости пријетили искључиво из контранапада.

Најближи изједначењу били су у 44. минуту, када је Ђурић лијепо подигао лопту, а Бојић главом шутирао поред стативе, преноси “Б92“.

Било је релативно мирно на старту другог дијела, а полуприлике су пропустили Бен, Иванић и Милуновић.

У 60. минуту гости су остали са десеторицом на терену, пошто је Ђурић необјашњиво и непотребно оштро стартовао над Николићем, због чега му је судија Грујић показао директан црвени картон.

До краја сусрета није било већих шанси, осим оне у надокнади времена, када је Мркаић шутирао главом, а Милуновић са гол линије избацио лопту.

На крају, тријумф Звезде и четврта узастопна титула за црвено-бијеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана