ВЈТ скупља информације о догађају с утакмице Партизан-АЕК

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду поднијело је полицији захтјев за прикупљање обавјештења поводом догађаја током и послије утакмице одигране 11. августа 2022. године на стадиону Партизана између екипа ФК Партизан и ФК АЕК из Ларнаке, након што му је данас достављен извјештај полиције о тој спортској манифестацији.

Наложена је идентификација мушкарца који је у 44. минуту на источној трибини стадиона ногом ударио једног од припадника Жандармерије и подношење кривичне пријаве против њега због кривичног дјела Насилничко понашање на спортској приредби, наводи се у саопштењу тог тужиалаштва.

Такође је наложено да се идентификује фоторепортер којег је напао играч АЕК-а Н.Т, како би се изјаснио о разлогу и начину напада, као и да ли је задобио неке тјелесне повреде том приликом.

Захтјевом је наложено и да се утврди идентитет четири лица која су након завршетка утакмице неовлашћено ушла у терен у тренутку када су играчи ФК Партизан дошли до јужне трибине, као и да се утврди да ли су се та лица физички или вербално сукобила са другим лицима.

Утакмица је играна у оквиру завршне рунде квалификација за Лигу Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана