Вирус корона нокаутирао боксере

Дарко Пашагић
Вирус корона нокаутирао боксере

САРАЈЕВО - За четворицу репрезентативаца БиХ у боксу Алена Рахимића, Адема Фетаховића, Раденка Томића и Џемала Бошњака, те селектора Алмедина Фетаховића и генералног секретара Боксерског савеза БиХ Миленка Томића квалификациони турнир за Олимпијске игре, који је одржан у Лондону требало је да буде можда и врхунац каријере, а претворио се можда и у највећу ноћну мору.

Све је до понедјељка увече било идеално, бар што се тиче самог боравка на Острву, а онда је донесена одлука да се турнир прекида због вируса корона. Тек тада је настала права паника међу боксерима, јер није вриједјело остајати у престоници Уједињеног краљевства, а новца је било све мање и мање.  

- Турнир у Лондону прекинут је послије другог кола због вируса корона. Иако смо имали резервисане хотеле до 25. марта одлучили смо да се вратимо кући, а нико није ни помислио да нам врати дио новца. Није никаква тајна да смо тешком муком сакупили средства да наша четири боксера оду у Лондон.

Потрошили смо узалудно огромне своте за вишемјесечне припреме, котизације и смјештај у прескупим хотелима, авио карте. Оно што је било најгоре повратне авионске карте нису више важиле, али на срећу нам је у помоћ прискочио Олимпијски комитет БиХ, који је купио карте и помогао нам да се послије доста перипетија, прво на лондонском, а потом и на минхенском аеродрому вратимо кући - рекао је Миленко Томић.

Први оперативац Савеза истакао је да се у Лондону уопште не осјећа нека велика паника због пандемије, која је практично блокирала цијели свијет.

- Улице су пуне људи, помало звучи нестварно да се уопште не обазиру на вирус. Тек када је премијер Велике Британије Борис Џонсон упозорио да опасност почели су да се мало више пазе, али бојим се да ће се код њих бити великих посљедица наредних дана - наставио је Томић.

Без обзира на све потешкоће које су имали претходних дана сматра да је донесена исправна одлука.

- Искрен да будем било је мало нелагодно боравити у дворани са боксерима из Италије, Шпаније, Француске, па и Њемачке, који су за сада највише погођени вирусом. Уз све то још бокс је спорт који је пун блиских контаката, зноја, крви - истакао је Томић.

Још је непознато да ли ће турнир и када бити настављен, али остаће записано да је Фетаховић (категорија до 69 килограма) побједом над Чехом Павелом Полаковичем стигао до другог кола, док су остали поражени већ на старту.

- Ако турнир буде настављен, Фетаховићу су потребне још двије побједе до олимпијске визе. Остали наши учесници нису имали ни среће, али је најважније да се нису обрукали. Рахимић (до 63 кг) и Бошњак (до 91 кг) поражени су на прегласавање, док је Томић (до 81 кг) отишао повријеђен на турнир и није могао да покаже колико вриједи - додао је Томић.

 

Изолација

Генерални секретар БС БиХ Миленко Томић свјестан је да ће као и боксери Ален Рахимић, Адем Фетаховић, Раденко Томић и Џемал Бошњак, те селектор Алмедин Фетаховић морати у изолацију чим стигну на територију Републике Српске, односно БиХ.

- Знамо шта нас чека и спремни смо да издржимо изолацију, а надам се да ће она бити кућног типа. Поручио бих свима да се придржавају прописаних мјера и јер ће ово веома брзо проћи. Вјерујем да ћемо сви ми из овог изаћи још јачи, али и сложнији - рекао је Томић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана