Фудбалери Вележа славио против Жељезничара

ГС
Фудбалери Вележа славио против Жељезничара

Фудбалери Вележа су у првој утакмици четвртог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине данас у Габели побиједили екипу Жељезничара са 3:1.

Голове за Вележ постигли су Дејановић и 35., Анђушић у 71. и Хаскић у 89. минути, док је Штилић био стријелац јединог гола за Жељезничар у 49. минути.

Изабраници тренера Амара Осим, који је први пут водио неку екипу против матичног клуба, уписали су прву побједу у сезони. На стадиону Гошка у Габели савладали су старог ривала којем је ово уједно био и први пораз у сезони.

Жељезничар је боље отворио меч и створио двије добре прилике пред голом домаћих, али се нападачи “плавих” нису најбоље снашли у покушају реализације.

Вележ је узвратио преко Анђушића који је преварио голмана Муфтића, али је погодио стативу.

У 35. минути домаћи су повели преко Дејановића који је искористио одлично додавање Пршеша и послао лопту поред немоћног голмана Жељезничара.

До краја полувремена обје екипе имале су по једну прилику, Жељезничар преко Галића чији ударац брани Богдановић, а Вележ преко Павића који је погодио пречку.

Почетак другог дијела донио је изједначење. Малић је убацио у шеснаестерац Вележа а Штилић се нашао сам на седам метара те шутао у гол.

У наставку сусрета Вележ је поново преузео иницијативу, а нову прилику имао је у 59. преко Пантелића који се нашао у доброј позицији али је Муфтић овога пута био на мјесту.

Ипак, у 71. минути нови гол за Вележ. Са лијеве стране прошао је Павић и убацио на врх шеснаестерца, а Анђушић из трка шута главом са 15 метара и постиже погодак.

Коначан резултат поставио је Хаскић у 89. минути, након одличне асистенције Пантелића за побједу мостарског тима.

Остали сусрети играју се током викенда. Борац и Игман се састају у суботу од 17 часова, док од 21.00 играју Сарајево и Посушје.

У недјељу играју Тузла Цитy - Слобода (17.00) и Широки Бријег - Леотар (21.00).

Одгођен је сусрет Слога - Зрињски, преноси agencija Fena.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана