Важна побједа у Вогошћи

Милан Зубовић
Важна побједа у Вогошћи

ВОГОШЋА - Доста труда морали су да уложе кошаркаши Игокее да дођу до побједе на старту такмичења у Лиги БиХ против Вогошће.

Изабраницима Марка Бараћа био је то други сусрет у само 24 часа, јер су дан прије поражени од Морнара у Бару па су на повратку кући одиграли меч. Била је то прва утакмица Игокее у лигашком дијелу такмичења још од сезоне 2011/12, а као редовни учесници АБА лиге од тада су играли само Лигу за првака или плеј-оф.

Прошле сезоне нису наступили за шта су кажњени са 20.000 марака док су ове редовни учесници. Тренер Бараћ са комбинованим саставом наступио је у Вогошћи и у односу на ме¬ч у Бару није било Александра Цветковића, Марка Томаса и Ђорђа Симеуновића, а у одабраних 12 нашли су се Стефан Симанић, Немања Николић и Коста Кондић.

Једино Рашад Вон и Симанић нису добили ни секунде на терену. Питање побједника одлучено је у посљедња два минута, а тријумф је запечатио Кинан Еванс тројком 11 секунди прије краја.

- Истина је да смо били уморни од утакмице и пута у Црну Гору, али немамо право да се на то извлачимо. Дочекала нас је врућа атмосфера у дворани, али смо издржали притисак и остали сконцентрисани током свих 40 минута, иако смо у појединим минутама губили. Домаћин је био изузетно мотивисан да нас добије, што је било за очекивати, али нисмо се надали да ће бити баш толико тврдо. Битно је да нисмо паничили када су они водили, да смо сачували прибраност и на крају славили - рекао је плејмејкер Игокее Дарко Талић.

Он је имао значајно већу минутажу у мечу Лиге БиХ него у сусрету АБА лиге када нису били на очекиваном нивоу.

- Вјерујем да ћемо временом бити бољи и да издање против Морнара није наше право лице. Домаћи бекови су изузетни шутери и отворило им се на овом мечу, а када противник убаци 17 тројки онда је врло тешко очекивати побједу. Сада нас чека битан меч са Цедевита Олимпијом у АБА лиги на нашем терену и побједа нам је неопходна јер имамо два пораза - додао је Талић.

Послије два гостовања Игокеу очекују два меча на домаћем терену. Прво ће у суботу угостити Цедевита Олимпију, док ће у понедјељак бити домаћини Леотару у другом колу Лиге БиХ.

 

Вогошћа   66
Игокеа      73

(10:18, 21:13, 18:18, 17:24)

Дворана: “Амел Бечковић” у Вогошћи.
Гледалаца: 200.
Судије: Адемир Зураповић, Ернад Каровић, Мила Чавара.

Вогошћа: Балић 2, Павловић 9, Туљковић 12, Пејовић 3, Рнић 6, Ћатић 10, Мулић, Његовановић 9, Овчина, Гењац 15, Ђуловић, Челик. Тренер: Ермин Кахриман.

Игокеа: Еванс 14, Кариниаускас 2, Клифорд 4, Илић 21, Кочић 9, Талић 5, Лешић 6, Николић 5, Симанић, Стевић, Вон, Кондић 7. Тренер: Марко Бараћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана