Вакцинисани бициклисти, учесници трке Београд-Бањалука

Танјуг
Вакцинисани бициклисти, учесници трке Београд-Бањалука

БЕОГРАД - Бициклисти из Републике Српске, СЈеверне Македоније и Србије, учесници трке Београд-Бањалука, вакцинисали су се јутрос у хали 11 Београдског сајма.

Бициклисте су током вакцинације обишли замjеник градоначелника Београда Горан Весић и директор трке Владимир Куваља.

Весић је истакао да је Београду најдража спортска манифестација бициклистичка трка Београд-Бањалука.

- Ова трка повезује два братска града у ком живи исти народ и трудимо се да на сваки начин сарађујемо. Ове године трка стартује са Трга Републике, одржана је и прошле године када није било вакцина, али су се организатори потрудили да се поштује две мере. У бициклизму су минималне опасности да могу да заразе једни друге - рекао је Весић.

Да би ове године било све како треба, каже он, град Београд је понудио Бициклистичком савезу Србије и Републике Српске да се организује вакцинација бициклиста.

- Данас се вакцинишу бициклисти из Србије, Републике Српске и Северне Македоније. То ће им помоћи и за друга такмичења на којима ће учестовати, али ће свакако ову трку учинити сигурном. Срећан сам и поносан што су овде сви бициклисти, а то је само наставак политике коју води Србије. Осим што вакцинише споствено становништво, помаже и грађанима суседних држава. На тај начин штитимо једни друге - закључио је Весић.

Владимир Куваља захвалио се граду Београду и Весићу на прилици да се бициклисти вакцинишу.

- Србија је једина земља у региону која пружила могућност вакцинације свима који желе, то један велики корак. Град Београд и Весић су пружили прилику да се бициклисти из Републике Српске, Сјеверне Македоније и Србије, сви учесници, трке вакцинишу. То је један велики и добронамјерни чин. Поносни смо на Београд и Србију. Прошлогодишња трка је прошла без иједног проблема, а са вакцинацијом ћемо избјећи и будуће проблеме. Бициклисти не могу да се такмиче без PCR теста или вакцина. Вакцина је бољи корак, него да на кратко време раде тестове - рекао је Куваља.

Бициклиста из Републике Српске Сергеј Максимовић каже да ће му вакцинација веома значити за наредна такмичења.

- Вакцинација је одлично протекла, драго ми је што имам ову могућност, што су нам Србија и Град Београд то пружили. Велико им хвала на томе. Много ће ми то значити за каријеру, да могу да наступам у иностранству - рекао је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана