Вајда: Новака ће ово бољети дуго, али још није рекао посљедњу ријеч у тенису

Независне
Foto: танјуг

Тренер Новака Ђоковића Марјан Вајда открио је како је проживљавао сву сагу која је завршена депортацијом најбољег тенисера свијета из Аустралије.

"Морао сам да се смирим, јер и даље не разумијем то што су му урадили, дуго нисам видио такву неправду. Уз то, медији су великим дијелом криви јер су манипулисали информацијама. У Аустралији су поготово константно подгријавали став против Ђоковића", рекао је Вајда у великом интервјуу за Актуалити.

Словачки тренер истиче да је био у шоку и под великим емоцијама.

"Не знам како бих се понио да сам био тамо. Чак и овдје, код куће у Братислави, нисам добро спавао и нисам вјеровао да таква ствар може да се догоди. Сви знају да је путовао само с једним циљем - да одбрани трофеј на првом гренд слем турниру у сезони", рекао је Вајда.

Рекао је да му је слао сам поруке охрабрења и неке линкове.

"Не могу ни да замислим како му је било, вјероватно је много патио. Поднио је све, али обиљежили су га, био је то политички процес. Имаће значајне посљедице, неће бити лако вратити се. Био је то и упад у његову приватност", рекао је тренер.

Он такође наводи да је доста тенисера дало подршку Новаку.

"Многи играчи су писали и њему и мени, саосјећали су с њиме. Ипак, неће да говоре у јавности. Нигдје у јавности нећете наћи колико је вечери Новак провео за компјутером разговарајући са многим играчима о њиховим условима живота, како може да им помогне, увијек је помагао свима. Чак и оно са бициклима у карантину у Мелбурну прошле године, током цијеле пандемије се борио за њих. Имам осјећај да играчи немају довољно правих извора информација, медији их погрешно наводе и углавном су против Ђоковића", каже Вајда.

Новак невакцинисан вјероватно неће моћи да игра Ролан Гаросу, потенцијално и на Вимблдону, а Вајда не схвата како могу тако рано да донесе неке одлуке које би могле да се промијене у трену ока.

"Не разумијем зашто им је важно да сада то објаве, а турнир се игра у мају - свијет не зна шта ће се у овој пандемији десити и за мјесец дана... Не желим да потцијеним ситуацију, озбиљно је стање у свијету, али која је сврха у јануару расправљати о томе? Да ли је то и даље спорт?", пита се Вајда.

За крај, упитан је шта мисли који ће бити наредни Ђоковићеви кораци.

"Нисам се чуо с њим откад је дошао у Београд. Нико не зна. Јасно је да га је ово погодило ментално, бољеће га дуго и биће му тешко да све ово избаци из главе. Ипак, познајем га, веома добро, Новак је јак, одлучан и још није рекао посљедњу ријеч у тенису", закључује Вајда

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана