Велика побједа фудбалера Србије: Влаховић једним хицем срушио Луксембург

Агенције
Велика побједа фудбалера Србије: Влаховић једним хицем срушио Луксембург

ЛУКСЕМБУРГ - Фудбалска репрезентација Србије савладала је вечерас као гост Луксембург 1:0 (0:0) у утакмици А групе квалификација за Мундијал у Катару.

Српски тим се доста “мучио” током меча, али је ипак освојио планиране бодове захваљујући поготку Душана Влаховића у 68. минуту.

Претходно, у надокнади првог полувремена судија Вилијам Колум из Шкотске није свирао очигледан пенал послије прекршаја над Душаном Тадићем.

У другом мечу групе Ирска је у Бакуу савладала Азербејџан 3:0.

Србија за три дана дочекује Азербејџан, а Луксембург гостује у Португалу.

На табели води Србија са 14 бодова, Португал има 13 уз утакмицу мање, Луксембург шест, Ирска пет и Азербејџан бод.

-Била је ово тешка утакмица, победили смо јер смо били стрпљиви и веровали смо до краја. На крају заслужена победа и три бода, што је био и основни циљ -изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

Додао је да је ово била захтјевна узтакмица.

- Али опет је најважније је да смо створили пуно шанси. Задовољан сам победом и односом играча. Код 0:0 на полувремену договор је био да будемо стрпљивии и да верујемо да ћемо доћи до шансе која ће преломити утакмицу и то се десило. Победа од 1:0 је добар резултат - рекао је Стојковић.

Србија се сада окреће утакмици против Азербејџана, а потом, сви вјерују, слиеди одлучујући дуел са Португалцима у новембру.

-Очекујем победе. Прво Азербејџан, да освојимо три бода и онда да се добро припремимо за одлучујућу утакмицу у Португалу - поручио је Стојковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана