Умрла сестра Горана Иванишевића

index.hr
Умрла сестра Горана Иванишевића

У једној загребачкој болници у четвртак је умрла сестра Горана Иванишевића Срђана. Имала је 52 године.

Још давне 1988. године дијагностфикована јој је леукемија, а умрла је јуче након што је ујутро оперисана. Како преноси index, оперисали су јој срце. Имала је троје дјеце.

Новинару 'Timesа' Горан Иванишевић је почетком 2000-их признао да је осамдесетих почео играти за сестру обољелу од рака, деведесетих за Хрватску у рату, а онда више није имао за кога ни за што.

“Можда коначно за себе?” подсјетио га је новинар. “Можда”, резигнирано је одговорио Зец. “Али ја не волим себе баш толико”.

Болест откривена давне 1988. године

“Један од најгорих дана у мом тениском животу догодио се концем 1988. године. Припремао сам се за пут у Аустралију гдје сам планирао играти квалификације у Аделаидеу и потом квалификације Аустралиан Опена и можда наступити на јуниорском турниру. Прије него што сам кренуо на пут, отац ми је рекао да ми је сестра болесна, да је лијечење скупо, да он остаје дома и да ћу бити сам. Ја те ноћи нисам спавао, а сљедећи дан сам отпутовао у Аустралију и тамо изгубио у завршном кругу квалификација у Аделаидеу, али ушао сам као сретни губитник и стигао до четвртфинала. И у Мелбоурнеу сам прошао квалификације и такођер стигао до четвртфинала. Јуниорски турнир нисам ни играо. У сваком случају, сав тај наградни фонд који сам зарадио у Аустралији понио сам у кешу, ставио га у јакну од које се нисам одвајао све до доласка кући. И због тога нисам спавао у авиону. Онда сам дошао оцу и рекао: 'Ево ти паре, ево ти и јакна, само да се могу коначно наспавати'“, испричао је Иванишевић почетком ове године за ТВ Екран.

Према информацијама из медија радило се о отприлике 200.000 куна (око 27.000 евра) које је дао за сестрино лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана