У Нишу потписан уговор о организацији финалног турнира Купа Радивоја Кораћа

Tanjug
Foto: KSS

НИШ - Предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски потписали су данас у Градској кући уговор о организацији финалног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу за 2023. и 2024. годину, саопштио је КСС.

 Завршница Купа Радивоја Кораћа биће организована ове године у хали "Чаир" од 15. до 18. фебруара.
    "Ово је посебна година не само зато што је наш град 18. пут домаћин такмичења, већ и због чињенице да ћемо угостити најбоље клубове и играче у години и којој обележавамо век кошарке у Србији", рекла је Сотировски приликом потписивања уговора градоначелница, истакавши да Куп Радивоја Кораћа обиљежава два значајна јубилеја - 20 година купа са овим називом и 10 година како се "Жућкова левица" додељује побједничкој екипи.
    Сотировски је изразила задовољство партнерством са КСС у организацији догађаја и истакла да очекује велики број посетилаца током сва четири турнирска дана. 
    "Верујем да ћемо бити добар партнер Савезу, као и до сада, а да ће домаћи играчи током наступа у Купу имати уједно и прилику да се наметну селектору будући да нас ускоро очекује и наставак квалификација за СП у кошарци", поручила је градоначелница Ниша.
    Даниловић је рекао да град Ниш заслужује организацују националног куп такмичења. Он је апеловао на све учеснике - и на навијаче и играче да буду фер и коректни током празника кошарке. 
    Предсједник КСС је захвалио градоначелници Ниша и свим кошаркашким радницима и најавио да ће ове године бити организован и мини куп.
    У саопштењу се наводи да ће карте за Куп Радивоја Кораћ бити од петка у продаји. Цијена комплета улазница за трибине за свих седам утакмица биће 4.000 динара, за партер од 4.500 до 7.000 динара, а за најексклузивнија мјеста цијена комплета је 30.000 динара.
    Куп "Радивој Кораћ" биће одржан од 15. до 18. фебруара, а за трофеј ће се борити Црвена звезда, Партизан, ФМП, Мега, Борац, Металац, Војводина и Спартак. Титулу брани Црвена звезда.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана