Тумбаковић пред Турску: Ко буде храбрији, вероватно и бољи

Танјуг
Тумбаковић пред Турску: Ко буде храбрији, вероватно и бољи

СТАРА ПАЗОВА - Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред меч другог кола Лиге нација са Турском, изјавио је да ће бити учињено све да се направи један амбијент да све буде квалитетније пред одлазак у Осло на меч баража са Норвешком.

Србија је у првом колу поражена од Русије на гостовању, а сутра од 20.45 игра против Турске на стадиону “Рајко Митић”.

“Све ћемо учинити да направимо један амбијент да нам све буде квалитетније пред тај одлазак у Осло. Покушавамо да прилагодимо квалитет играча неком распореду на терену и један од тих детаља је карактеристичан за промену распореда појединаца. И за утакмицу против Турске нећемо правити нека велика померања, али ће бити малих измена”, рекао је Тумбаковић на видео конференцији за медије.

Он је упитан и да ли може да се очекује утакмица без примљеног гола.

“Све ћемо учинити да то сведемо на неки минимум, али начин игре и жеља да постигнемо гол више има утицаја”, рекао је селектор.

Обије екипе улазе с поразом у овој сусрет, а питање за Тумбаковића било је да ли је изненађен поразом Турске од Мађарске.

“Онај ко буде храбрији и агресивнији, он ће вероватно бити и бољи. Искрен да будем, мало сам изненађен, али не толико, јер пратимо и Мађарску која има јако добру репрезентацију. Селектор Турске је мало ''потценио'' селекцију Мађарске и сигурно да ће у Београду играти са далеко јачим саставом”, закључио је Тумбаковић.

Голман Марко Дмитровић каже да се против Турске може очекивати мотивисана Србија.

“Храбру и мотивисану Србију треба очекивати увек. Првих пола сата је било веома добро, многи играчи немају још такмичарски ритам, многи су на почетку припрема и имамо довољно времена да подигнемо форму. Како форму, тако и физичку спрему и мислим да ће нам меч против Турске донети већ доста позитивних ствари”, рекао је Дмитровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана