Троицки: Амбиција је "салатара" и тријумф Србије

Танјуг
Троицки: Амбиција је "салатара" и тријумф Србије

БЕОГРАД - Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки изјавио је данас да је циљ његове селекције титула и освајање "салатаре" у новембру.

 Троицки је јуче саопштио шири списак тенисера на које рачуна за групну фазу финалног турнира Светске групе после ког ће бити познати четвртфиналисти и путници у Малагу.

На списку селектора Србије налазе се Новак Ђоковић, Миомир Кецманових Филип Крајиновић, Ласло Ðере и Душан Лајовић, а тенисери Србије такмичиће се у Б групи против домаћина Шпаније (14. септембар), Јужне Кореје (15. септембар) и Канаде (17. септембар).

"Као и увијек, наша амбиција је само једна, салатара и тријумф Србије", изјавио је Троицки, а пренео Тениски савез Србије.

Селектор је анализирао све ривале у групи. "Шпанија је вероватно тренутно најјача Дејвис куп селекција на свијету. Имају мноштво врхунских играча који су топ класа. Тим који је именован и њихов ренкинг говори све, али Дејвис куп је Дејвис куп, у њему нема ништа загарантовано, сваки поен се мора одрадити и зарадити.

Нисмо очекивали Надала, он ће се можда прикључити њиховом тиму у Малаги у новембру, али све остале са списка јесмо", изјавио је Троицки.

Јужна Кореја је на папиру најслабија селекција Б групе, али Троицки позива на опрез.

"Наш други противник у групној фази такмичења је Јужна Кореја која има једног изузетног играча Квона. Остатак корејског тима су играчи генерације Квонове, али нису остварили веће искораке на АТП сцени, што не значи да су лак плијен".

Последњи ривал у Валенсији биће Канада на чијем списку нема двојице најбољих тенисера те земље Феликса Оже-Алијасима и Дениса Шаповалова.

"Да, Канађани су од како је био жреб најављивали да у Шпанију стижу без Ожеа и Шаповалова. Има још времена до мечева, још прилике да се овај састав измени, тако да све док не буде црно на бијело да је ово тим са којим излазе на терену у Валенсији, не могу ништа рећи. Али, ако остане овако, меч ће као и сваки други бити захтјеван, али меч у коме јверујемо да смо апсолутни фаворити", закључио је Троицки.

Селекција Србије 2010. године освојила је Дејвис куп, а кључну победу над Француском донео је управо Виктор Троицки савладавши тада Мишела Љодру са 6:2, 6:2, 6:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана