Тринкијери: Играчи нису желели да се предају

Г. С.
Тринкијери: Играчи нису желели да се предају

НИШ - Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери честитао је својим играчима на борби и томе што нису жељели да изгубе финале Купа Радивоја Кораћа.

Партизан је у драматичној завршници побиједио Црвену са звезду 85:84 и трећи пут узастопно освојио "Жућкову левицу".

- Могу без грешке да кажем да обожавам Ниш. Два путовања у Ниш, два купа, два пута врат на жару, незабораван град. Зашто смо добили овај трофеј? Јер моја екипа није желела да изгуби, то је најјача ствар коју су имали. Нису желели да се предају - рекао је Тринкијери.

Италијански тренер честитао је својим играчима на тријумфу и великој борби.

- Видео сам много преокрета у мојој каријери, али ово минус шест на 17 секунди пре краја, то је била велика прича. Честитам свим играчима на три јако напорна дана. Прошле године смо имали срећу да играмо четвртак, субота, недеља, а другачије је ипак кад је петак субота и недеља, без два играча. Било је јако напорно. У последњих 15 минута имали смо мало енергије, а велико срце и враћамо се кући да се мало одморимо са још једним трофејом. Играо сам купове у Италији, Русији, Немачкој, али добити куп у Србији је за мене лично велика ствар - казао је Тринкијери.

Осврнуо се и на учинак својих играча, истакавши да су поново играли као тим.

- Мени је јако тешко причати о једном играчу, јер су за наш систем сви важни, а не волим да је неко преважан. Кад му не иде, да се предамо. Маркус је био фантастичан, Оги је био фантастичан, али без Загорца и Томаса јуче...Мозли, Јанковић, Величковић, како је Трифа промашио слободно бацање и то је важно. Играмо као екипа, мислимо као екипа и желимо да будемо екипа. У овом тренутку не можемо да мислимо ни о чему другом, осим одмору. Мртви смо, на коленима смо, морамо да одморимо. Биће јако тешко у марту. Сада морамо да уживамо. Нека уживају у једном трофеју у земљи кошарке, то је јако важно - закључио је Тринкијери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана