Тренер Радника Славко Петровић огорчен: Чудна нека мода у Жељезничару

Дарко Пашагић
Тренер Радника Славко Петровић огорчен: Чудна нека мода у Жељезничару

БИЈЕЉИНА - Тренер Радника Славко Петровић задовољан је издањем своје екипе и освојеним бодом против Жељезничара, међутим огорчен је понашањем челника клуба са “Грбавице”, који су прије и послије утакмице одбили да се са њим рукују.

Невоље по некадашњег кормилара Сарајлија почеле су пола часа прије утакмице, наставиле су се пред њен сам почетак, а у све је кулминирало на конференцији за новинаре послије сусрета.

- Прво сам пришао комесару за безбедност Жељезничара Ердијану Дини Пекићу да се са њим поздравим, а он је то одбио. Пред сам почетак сусрета пришао сам културно клупи гостију да им пожелим све најлепше, што је и задатак домаћег тренера, али ми је помоћи тренер Алмир Мемић одмах одмахнуо руком као да не прилазим, као да сам губав. После сусрета на пресу и тренер Амар Осим је одбио да се са мном поздрави. Чини ми се да влада нека чудна мода у Жељезничару - нагласио је Петровић.

Свима је јасно да је разлог за овакво понашање недобијање лиценце Жељезничара у прошлој сезони због које су остали без европске сцене, а по њима је кривац управо Петровић, који је тражио заслужено зарађени новац док је био на клупи “плавих”.

- Не знам шта је ту спорно, јер су три пута промашили рок исплате. За то сигурно нисам крив. Тај новац, односно износ од 40.000 марака није био дуг за плате, већ премија за пласман у Европу. Када сам дошао на клупу “Жеље” били су осми, а првенство су завршили као други. А Осим, који се представља као велики заљубљеник у клуб, иде около и маше папиром, како му је Жељезничар дужан 400.000 марака, мада о томе не постоји никакав званичан писани траг. Исти тај Осим је показао право лице по повратку из Катара док сам још био на клупи Сарајлија, јер је на све начине покушавао да ме отера - нагласио је Петровић.

Искусни стручњак је истакао да у будућности нема више намјеру да своје вријеме троши на људе који не желе да се са њим поздраве.

- Никада ником нисам дозвољавао да ме омаловажава и прави будалом. Имам своје достојанство и за мене је ова прича завршена. Са људима из Жељезничара у будућности не желим више икада да имам било какав контакт - наставио је Петровић.

Осврнуо се и на игру Радника.

- Утакмица је била коректна са обе стране. У наставку сусрета смо били за нијансу бољи, али да смо освојили сва три бода било би то више плод среће, него оног што се дешавало на терену. Оно што ме највише радује у овом мечу добили смо неке играче, који можда у последње време нису били у првом плану, али су заиграли јер смо имали неколико повређених и болесних. Ту пре свих мислим да Милоша Плавшића и Срђана Бечелића, који ће сигурно ако овако наставе убудуће имати места у стартној постави. Окрећемо се мечу са Челиком. Позиција Зеничана на табели не сме да нас завара, али ако поновимо игру против Жељезничар можемо на “Билином пољу” да дођемо до целог плена - додао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана