Трећа побједа Партизана у Еврокупу

Б92
Трећа побједа Партизана у Еврокупу

Кошаркаши Партизана побиједили су Ритас на гостовању у Литванији резултатом 66:61 и остварили трећу побједу у Еврокупу.

Црно-бијели су прекинули низ Литванаца од шест побједа, као и пет узастопних у Литванији, и такође им се реванширали за два пораза у прошлосезонском издању Еврокупа.

Вицешампион Србије је тријумфом дошао до максималних 3/3 у другом најелитнијем такмичењу у Европи, док је Ритас уписао други неуспјех, послије дебакла у Лиможу.

Црно-бијели су имали највећу предност током треће четвртине од девет поена, али је Ритас успио да се врати у меч серијом 11:0 и поведе, те меч уведе у драматичну завршницу коју је практично ријешио Немања Гордић.

Црно-бијели су лоше ушли у меч и губили од самог почетка. Пако Круз је погађао тешке шутеве и одвео своју екипу на 16:9, а гостима није помогао ни промашен зицер Пејнерса.

Одличне минуте црно-бијели су добили уласком Гордића, који је у три узастопна напада измислио поене - прво кроз двије асистенције Мозлију, а онда тешким шутем преко руке.

На крају прве дионице Партизан је стигао до егала, 18:17.

Друга четвртина почела је још неквалитетније него прва, са доста изгубљених лопти и тешких шутева на обје стране.

Андреа Тринкијери је добио техничку грешку средином другог квартала јер није био задовољан суђењем и неоправдано недосуђеним фаулом над Николом Јанковићем, а недуго затим његов тим је направио серију од 5:0.

Серија Партизана наставила се и завршила тек на крају првог полувремена. Волден је погодио тројку, донио прво вођство Партизану тек у 19. минуту, а онда послије добре одбране тројку погодио и Пејџ за 30:34.

Са тим резултатом се отишло на полувријеме, а Партизан је добру игру из саме завршнице првог полувремена пренио на друго.

Бирчевић, који је био катастрофалан у првом полувремену, успио је да веже пет поена и да црно-бијелима донесе 37:44.

Дошао је Партизан и до +9, а Гордић је у нападу шутнуо тројку из солидне позиције. Није је погодио, а онда је услиједила поменута серија Литванаца од 11:0 за потпуни егал.

Из егала у који се тада ушло се није ни излазило. Партизан је константно водио током четврте четвртине, али њихова предност није прелазила четири поена плуса.

У посљедња два минута ушло се са 56:60, то јест плус четири за српског представника, а онда је Каириси погодио двојку, затим промашио зицер, а онда остао половичан са линије пенала, за 59:60.

На 27 секунди до краја одговорност је преузео Гордић, погодио тројку за +4, од чега није било опоравка за литвански клуб.

Најбољи у Партизану били су Маркус Пејџ са 17 поена (4/5 за три), сјајни Гордић са 13 поена, шест скокова и седам асистенција, али и Вил Мозли који је одиграо скоро 32 минута и уписао 11 поена и седам ухваћених лопти.

Оно што ће забринути навијаче Партизана је још једна лоша, то јест практично “невидљива” партија Арта Параховског, који је одиграо само четири минута.

Раде Загорац је шутирао 2 од 10, али имао и шест скокова, док се није прославио ни Огњен Јарамаз са 0/5.

На другој страни по 15 поена имали су Круз и Бенџиус, док је једини преостали двоцифрени био Каирис са десет.

У наредном колу Групе Б Еврокупа Партизан дочекује Локомотиву 22. октобра, док Ритас дан касније гостује Тофашу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана