Терзић најавио смањење плата играчима Звезде

Тањуг
Терзић најавио смањење плата играчима Звезде

БЕОГРАД - Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да ће црвено-бијели морати да смање трошкове на најминималнију могућу мјеру, а како је рекао у интервју за Спортски журнал, у складу с тим ће и плате фудбалерима бити умањене.

Терзић је је истакао и да ће разговарати са сваким играчем појединачно и да ће им предочити препоруке ФИФА да се у три мјесеца плате редукују на 50 одсто, као и да ту неће бити много простора за преговоре, већ варијанта “узми или остави”.

“Оно што слиједи у наредна два дана је разговор са сваким играчем, упознаћемо их са ситуацијом. Предочићемо која је препорука ФИФА, а то је да се смање плате на 50 одсто у ова три месеца. Разговараћемо о финансијској перспективи Звезде због свих ових проблема. И сигурно неће осетити само у Звезди, у свим клубовима Европе редукција плата је нешто што следи”, рекао је Трезић у ражговору за Спортски журнал.

Терзић се осврнуо и на констатацију да је у неким клубовима већ било негодовања због смањења плата.

“Није то обарање руку измеду играца и клуба, предочићемо који је максимум што може да се плати да се не уруши Звезда као систем. Неће бити много простора за разговор, варијанта је узми или остави. За три месеца је прелазни рок, чека нас разлаз са неким играчима, па и онима који не буду прихватили. Играчи, медутим, морају да буду свесни да и њихови потенцијално нови клубови примењују исте економске мере”, закључио је Терзић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана